Ultima actualizare: ieri, 20:44

Publicitate

Sisteme de deschidere pentru uşile de garaj

După ce v-ati decis asupra unui model de usa de garaj potrivita nevoilor si gusturilor voastre veti avea nevoie de un sistem de deschidere pentru ea. Prima alegere ce trebuie făcută este modul în care sistemul va fi operat.

Usa de garaj Gunther-Tore cu deschidere pietonala.

Tipuri de sisteme pentru usile de garaj

Primul sistem este cel pe baza de transmisie cu curea. Acesta foloseşte o curea de cauciuc pentru a deschide/ridica și a închide/cobori ușa de-a lungul șinelor. Nu există nici contact metal pe metal, rezultând astfel o funcționare silențioasă, lină, care nu necesită întreținere permanentă.

Transmisia cu șurub utilizează o tijă din oțel filetată pentru a ridica și coborî ușa de garaj, care va trebui, insa, unsă în mod regulat.

Transmisia cu lanț funcționează prin atașarea unui lanț la un cărucior metalic. Aceasta optiune este cea mai economică, dar inconveninetul este acela ca din interacțiunile metal pe metal rezultă o acţionare mult mai zgomotoasă comparativ cu celelalte doua variante.

Motorul unei usi de garaj

O alta alegere care va trebui facuta este cea privind puterea motorului. Cu cât acesta va avea mai mulţi cai putere, cu atât mai multă greutate va putea manipula sistemul de deschidere. Standardele sunt ¼, ½ și 1. Unele modele mai noi oferă 1 ¼. Va trebui să verificaţi greutatea noii uși, în scopul de a determina puterea minimă necesară. Un motor cu mai mulţi cai putere este, în general, mai durabil, deoarece există mai puțină presiune asupra sa în timpul utilizării. Aveti in vedere, insa, faptul ca asta va duce şi la o tensiune mai mare pe sistemul de transmisie, ceea ce va conduce la o uzură mai mare a acestuia.

În plus față de cele de mai sus, toate dispozitivele pentru deschiderea ușilor ar trebui să aibă o eliberare de urgență manuală și senzori care împiedică ușa să se închidă dacă ceva este în drum.

Caracteristicile suplimentare opționale ce trebuie să fie luate în considerare includ setări de vacanta, care vă permit să dezactivați sistemul de deschidere cât timp sunteţi plecaţi, baterie de rezervă, care poate deschide ușa atunci când este curentul căzut, și tastatură de comandă de exterior care să vă permită să deschideţi ușa din exterior, fără telecomandă.

O caracteristică relativ nouă este adăugarea opţiunii “smart home” pentru deschiderea ușilor de garaj, accesibila cu ajutorul unei conexiuni Wi-Fi. Aceste sisteme de deschidere pentru ușile de garaj pot fi acționate prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone, care vă permite să aflați dacă ușa de garaj este deschisă sau închisă și vă permite să o deschideți și să o închideți de oriunde. De asemenea, se poate integra cu alte dispozitive inteligente pe care le dețineți, astfel încât in casa sa se intample lucruri care sa va usureze viata, cum ar fi să aprindă luminile atunci când deschideți ușa de la garaj.

Acum, că sunteţi înarmati cu toate informațiile necesare pentru a alege noua uşă de garaj, ar trebui sa va confruntati cu o decizie ușoară și simplă, care va avea un impact pozitiv asupra aspectului casei şi va creşte siguranța și valoarea acesteia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.