Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

FOTO. O familie de cetățeni afgani, oprită la Petea. Forțau trecerea frontierei

Polițiștii de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Satu Mare au depistat cinci cetățeni afgani, solicitanți de azil în România, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 07 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrut STPF Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Satu Mare, au identificat și reținut, în aproprierea localității de frontieră Petea, cinci cetățeni străini, care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele, care nu își justificau prezența în zonă, au fost duse la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că este vorba despre cinci cetățeni afgani, patru dintre ei, doi adulți în vârstă de 26 și 30 de ani și doi minori de 3 și 5 ani, formând o familie. Totodată, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt solicitanți de azil pe teritoriul țării noastre și intenționau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.