Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

FOTO. Premieră pentru judeţul Satu Mare. Centru medical modern din bani europeni, la Odoreu

Premieră pentru judeţul Satu Mare. Fostul dispensar al comunei Odoreu, situat în centrul localităţii, a fost transformat într-un modern centru medical, din bani europeni, printr-un parteneriat al Primăriei cu o firmă de profil. Parterul dispensarului a fost pus la dispoziţia societăţii Selymed Sam SRL, care a implementat un proiect european de peste 200.000 de euro, amenajând aici un modern centru medical ce are un ecograf performant, un cabinet stomatologic şi un aparat pentru citoscopie.

Inaugurarea noului centru a avut loc astăzi, în prezenţa beneficarilor şi a oficalităţilor.

Primarul Dumitru Pop a felicitat firma pentru alegerea făcută, subliniind că aceasta vine de fapt în sprijinul locuitorilor comunei.

“Felicitări celor care au avut iniţiativa de a veni la Odoreu, pentru că beneficiarii acestui proiect vor fi cetăţenii comunei Odoreu, pe care eu, Primăria şi Consiliul Local, îi reprezentăm, de aceea cred că interesele lor au fost atinse. Am observat o determinare foarte mare şi apreciez şi felicit faptul că acest proiect s-a derulat foarte repede. Investiţia a fost pornită foarte repede, sunt convins că şi sprijinul din partea celor care au acordat fondurile a contat şi nu în ultimul rând aprecierea mea trebuie să meargă şi către consultant. Ştim cât de important este ca un consultant să îţi spună ce trebuie să faci”, a spus Dumitru Pop.

Edilul a subliniat că nu doar localnicii vor beneficia de serviciile acestui centru, ci şi cei din zona limitrofă.

“Sunt convins că nu numai odorenii vor veni aici, ci şi din alte comune, pentru că apartura este una foarte performantă, sunt convins că acest spaţiu va fi vizitat şi de către cetăţenii din alte comunităţi. Mulţumesc şi consilierilor, până la urmă am întins o mnă unei investiţii care era absolut neesară pentru comunitatea noastră şi ar fi necesar să se dezvolte şi în alte comunităţi”, a mai spus Dumitru Pop.

Consulantul societăţii care a implementat proiectul, Anamaria Biriş, a declarat că aceasta este o premieră pentur judeţul Satu Mare, fiind primul astfe de centru realizat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

“Este o iniţiativă care va fi în beneficiul societăţii, al comunităţii din Odoreu dar cu siguranţă şi al zonei limitrofe. Toţi vor găsi aici un loc în care să-şi rezolve probleme de sănătate, într-un mediu foarte elegant cu aparatură de ultimă generaţie şi cu specialişti foarte bine pregătiţi. Este primul astfel de proiect care s-a realizat în mediul rural în judeţul Satu Mare. Un astfel de centru medical, făcut cu finanţare europeană, este o premieră pentru judeţul Satu Mare. Beneficiarii au pus suflet va fi ecografie va fi citoscopie”, a spus consultantul benficiarului, Anamaria Biriş.

Valoarea proiectului este de 214.000 de euro, cofinanţarea beneficiarului fiind de doar 10%, adică 21.404 euro.

5 comentarii

  1. sm Răspunde

    FELICITĂRI !!!!!

  2. Razvanelbut Răspunde

    Cati bani a furat din acest proiect primarul? Ca doar ii campion la sifonat bani publici!!! Cu balta cum sta? Primarul mai e condamnat sau nu?

  3. cetatean Răspunde

    Primarul nu are absolut nici o implicare in acest proiect!El a fost invitat doar la deschidere!El nu a furat nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.