Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Lista exproprierilor pentru centura municipiului Satu Mare. De la 3 lei la 3 milioane!

 

Guvernul a publicat în Monitorul Oficial lista cu persoanele care vor fi expropriate în vederea realizării centurii de ocolire a municipiului Satu Mare.

În total este vorba despre exproprierea a 950.645 mp de teren intravilan şi extravilan, valoarea totală a despăgubirilor fiind de 18.569.929,48 lei.

Dacă în unele cazuri este vorba despre suprafeţe mari care implică şi sume mari, în unele cazuri suprafeţele sunt mici, dar şi sumele ce vor fi acordare.

Astfel, un sătmărean primește 50 de lei pentru 5 mp de teren extravilan. Printre cei mai “norocoşi” expropriaţi se află un bărbat care primeşte 432.350 lei pentru 43235 mp de teren extravilan.

Primăria Ardud va primi o despăgubire de 3,24 lei (trei lei şi 24 de bani) pentru o suprafaţă de 3 mp de teren arabil extravilan.

O societate comercială a primi 3.080.025 lei pentru o suprafaţă de 15.795 mp de teren intavilan.

Lista cu proprietarii şi terenurile poate fi descărcată aici: lista exproprieri satu mare

8 comentarii

  1. InimaDeLeu Răspunde

    Frumoase afaceri si cu aceste exproprieri. Toti smenarii din satmar au cumparat pamant de la saracii care nu au primit ponturi de la Primarie si acum sunt despagubiti pe sume foarte mari.
    1 si 13
    Danciu Gheorghe. preot la o biserica penticostala din oras, pe strada Crasna. a cumparat pamanturi de la fraierii de enoriasi care aveau nevoie de bani. i-a aburit ca le face un bine. defapt, a fost doar o mare teapa.
    5 si 6.
    familia Ciuverca care administreaza biserica baptista din Curtuius. au excrocat o gramada de oameni din zona aceea, cumparand pamanturi in numele bisericii.
    19, 21, 144-147 si 122.
    familia Tivadar, unde mama e mare sefa la Agentia de Plati si Inspectie Sociala Satu Mare si tata e mare prieten cu Pacuraru de la Informatia Zilei. Toti membrii PSD. Toti au primit ponturi si au fost incurajati sa cumpere terenuri in zona pentru a fi despagubiti dupa.
    255, 256 si 264
    familia Pallai si kovacs, familie prietena a unui consilier udmr care a candidat la primarie, care la fel si-a cumparat pamanturi in zona in disperare in ultimi 2 ani. Pana atunci, nici nu a stiut zona.
    224 si 225
    Simon Adan, prietenul si fostul asociat al lui Albu de la Primarie care a primit si cumparat din banii lui Albu terenuri arabile in zona.

    Asta e ROMANIA ! Coruptie, smecherie, hotie din banii statului si prosteala pe fata!

    • Relu Zăhărelu Răspunde

      @inimadeleu-vezi dacă nu te-ai orientat si tu,acum ăstia isi vor face viloaie si se vor plimba cu merţanul iar tu tot pe biţicli…

  2. Dr Cioca Răspunde

    Și eu am câteva hectare prin interpuși.

  3. george Răspunde

    Si fostu prefect Bud incaseaza vreo 8500 de euro
    Business sau intamplare?!

  4. Gerula Răspunde

    Pretul de 10 lei/mp este cu mult subevaluat raportat la la zona in care se face exproprierea, vor urma o serie de procese cu statul pentru despagubirea la valoare reala a terenului expropriat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.