Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

VIDEO/FOTO. Protest la Tribunalul şi Judecătoria Satu Mare. Ce au cerut grefierii

Grefierii Tribunalului şi Judecătoriei Satu Mare au organizat astăzi o acțiune de protest ce s-a desfășurat chiar în fața sediului Palatului de Justiție din Satu Mare. Grila de salarizare este principala nemulțumire a celor circa 50 de grefieri sătmăreni.

”Principala nemulțumire pentru care noi ne aflăm astăzi aici este grila de salarizare, proiect trecut deja de Senat și care se află în dezbatere la Camera Deputaților. Ori, în condițiile în care atribuțiile noastre, ale grefierilor, sunt în majoritate pentru studii superioare juridice, redactăm încheieri de hotărâri, care presupun o oarecare pregătire profesională, un oarecare vocabular, muncă multă peste programul normal, care nu este renumerată, ne așteptam să fim apreciați în alt mod. Zilele anterioare, noi aveam un coeficient de salarizare de șapte. În acest moment, grefierul a ajuns la un coeficient de 2,17, ceea ce înseamnă pentru noi o scădere majoră, am ajuns la o treime din drepturile pe care le aveam raportat la coeficientul din grilele existente în acest moment. Asta în condițiile în care, din 2015, atribuțiile noastre au fost dublate. Am făcut tot felul de amendamente cu privire la nemulțumirile noastre dar nu am fost luați în considerare”, a precizat Mirela Ardelean, grefier în cadrul Tribunalului Satu Mare.

Protestatarii nu exclud nici o eventuală grevă generală pe termen nelimitat, asta dacă doleanțele lor nu vor fi aprobate.

 

 

3 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Probabil grefier la Primarie poate fi doar unul: Kereskeny !!

  2. jucariile si valea! Răspunde

    altii care nu se ajung cu banii!saracii de ei!propun instalarea langa filtru jandarmeriei unei cutii a milei ,astfel justiabilii prinsi cu marunt care “țiuie” sa-l lase pentru amaratii astia.nu e pacat sa consume toner si hartie si sa stea insirati cu mana intinsa.
    ps .am fost inainte de sarbatori sa depun o contestatie atunci aveau program 8-10 saptamana trecuta vad ca au prelungit de la 8-12 ,muncesc pe branci nu se incurca.intrati pe portalul instantelor declaratii de avere si vedeti ce salarii,case,masini,conturi barosane au .chiar si ce credite cu multe zerouri acceseaza.voi pulimea puteti?

  3. radu Răspunde

    Vai ce le plang de mila. Te doare capul cand vezi declaratiile de avere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.