Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO. Ţigări ascunse sub plăci de beton. Poliţiştii din Satu Mare au dat lovitura

În urma unui control în trafic, polițiștii sătmăreni au descoperit 240.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă. Cel care le transporta a fost reţinut pentru 24 de ore. 

În data de 30.05.2017, în jurul orei 12.10, poliţiştii Biroului Rutier Satu Mare, au oprit pentru control în trafic pe strada Botizului, o autoutilitară condusă de un bărbat de 34 de ani, din Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş.

În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, polițiștii au decoperit 24 de baxuri confecţionate din carton şi împachetate în folie de culoare neagră, în care se aflau ţigări susceptibile a proveni din contrabandă. Baxurile erau ascunse în compartimentul de transport marfă , acoperite cu plăci de beton, în scop de mascare.

În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 12.000 de pachete de țigări ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina.

Cauza a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice care au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, cercetările urmând să continuare cu cel în cauză în stare de reţinere. În cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Sursa: Poliţia Satu Mare

 

7 comentarii

  1. vasilica Răspunde

    E laudabila aceasta actiune a politistilor satmareni care in urma unui pont sau a unui turnator frustrat a reusit capturarea acestor contrabandisti , dar ar trebui sa ,,dea lovitura,, prin prinderea si arestarea criminalilor , hotilor si multor infractori periculosi care umbla liberi pe strazi .

  2. Pcr Răspunde

    Al dracului pielea pe voii

  3. Pcr Răspunde

    Sigur șoferul nu știe nimic el transporta placi de beton !!!!

  4. Eu Răspunde

    Da pe cioroii de la piața oare când o să i” investigaț”i? Sau pe ăștia din micro 14 ce vând direct din apartament pe geam țigări?Cu ăștia nu are treabă nici dracu….

  5. Norick Răspunde

    Ce interesant . Din intamplare politistii au efectuat controlul rutier cu o macara de 40 de tone . Foarte realist… 😉 😉 😀 Nici vorba de turnare….:-))))

  6. GB Răspunde

    Bravo polițiștilor!!! dar e muncă de sisif gen Meșterul Manole. Doar cu ei nu vom stârpi(sau măcar reduce semnificativ) fenomenul. E necesară securizarea graniței cu Ucraina(fâșie întreținută, gard “Orban”, toți vameșii onești, scaner auto funcțional nonstop în vămi și frontieriști cu câini specializați detectare tutun în vămi și în patrule pe fâșie în număr mare) coroborată cu legislație dură(20 ani/pe viață+confiscarea întregii averi). Simplu, dar se vrea? Până atunci să ne bucurăm de un șluk ieftin pe întreg spațiul UE!. “Mă închin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.