Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

VIDEO& FOTO Un nou protest la Tribunalul Satu Mare. Grefierii au ieșit în stradă!

Un nou Protest la Tribunalul Satu Mare. Grefierii Tribunalului şi Judecătoriei Satu Mare au ieșit astăzi din nou în fața sediului Palatului de Justiție din Satu Mare. Grila de salarizare este principala nemulțumire a celor circa 50 de grefieri sătmăreni. proiect trecut deja de Senat și care se află în dezbatere la Camera Deputaților.

În acest sens, reprezentanții grefierilor din toată țara au depus mai multe amendamente la Legea salarizării dar care nu au fost luate în considerare. Asta i-a determinat să iasă în stradă pentru a doua oară consecutiv.

”Ieșirea de astăzi se datorează faptului că ieri niciunul dintre amendamentele propuse de reprezentanții noștri nu a fost luate în considerare. Vom continua să ieșim în stradă până ce acele amendamente vor fi aprobate”, a precizat, pentru PortalSM, Mirela Ardelean, grefier în cadrul Tribunalului Satu Mare.

Protestatarii nu exclud nici o eventuală grevă generală pe termen nelimitat, asta dacă doleanțele lor nu vor fi aprobate.

”Deocamdată suntem doar în stadiul de protest spontan, dar eu sper să ajungem, dacă nu vom fi luați în considerare, la o grevă totală”, a mai spus grefierul, care a mai adăugat că o eventuală astfel de acțiune de protest radicală al bloca sistemul judiciar din România.

Tot astăzi, la astfel de acțiuni de protest au mai participat și grefierii de la judecătoriile din Carei și Negrești-Oaș.

 


2 comentarii

  1. Unul Răspunde

    La pușcărie cu voi

  2. GB Răspunde

    Eforturile societății(prin factorii de decizie-aleșii politicieni) ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea unei administrații puternice, apolitice, imparțiale și drepte, suple și eficiente, sprijinită de o legislație simplă, coerentă și clară. Printr-o comparație, aceasta ar trebui să fie ca un Mercedes, nu conteză șoferul(politicul), dacă îi dai de ce are nevoie ea funcționează la fel de bine, indiferent de condițiile de trafic sau direcția de deplasare. Periodic(la 4/5 ani) proprietarul( poporul) ar trebui doar să evalueze și să decidă asupra direcției de mers și atât! Dar până atunci “va curge multă apă pe Someș/Dâmbovița etc. ” trebuie să treacă generații, să dispară mentalități, apucături, orgolii. Dă-i Doamne românului mintea de apoi! “Mă închin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.