Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

VIDEO.FOTO.Grevă spontană la DSVSA. Activitatea, întreruptă o oră

Angajații Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au declanșat astăzi o grevă spontană fiind nemulțumiți de noua lege a salarizării.

Potrivit acestora, în urma noii grile, salariile li se vor reduce cu aproximativ 20%.

”Nemulțumirea noastră pentru care astăzi am protestat este proiectul Legii Unice a Salarizării și modalitatea în care noiu suntem încadrați în această lege. Vom ieși în continuare, zilnic la proteste, până ce vom obține ceea ce ne dorim. Prin această lege, veniturile angajaților din DSVSA Satu Mare pierd 20% din veniturile actuale reale. Cerința noastră este ca aceste salarii să fie egalizate cu cele din Autoritatea Sanbitar Veterinară”, a precizat Remus Fechete, lider de sindicat la DSVSA Satu Mare.

Protestul spontan a fost declanșat în jurul orei 11.00 și a durat până la ora 12.00.

În cazul în care revendicărilor nu vor declanșa nici o reacție, angajații spun că vor continua protestele și în zilele următoare.

 

21 comentarii

  1. sugaci Răspunde

    mergeti la privat acolo sunt salarii reale in concordanta cu puterea economica nationala.stati ca niste paraziti pentru 1000 eur pe luna si aveti tupeul sa va plangeti.la ora 11 nu gasesti pe mineni ,toti sunt pe teren chiar si aia de la laborator.rusine!

    • Gabor Răspunde

      Daca tu esti sugaci banuiesc ca maica-ta e muista. Ea nu cred ca lucreaza la stat ca inca nu s-a creat o institutie pt meseria respectiva si de aici cred ca vine si frustrarea ta. Apropo, nu stii cam ce salar are?, daca esti asa bine informat.

      • Sugaci erai tu boule Răspunde

        Da jegule mama e muista si da lucrează la privat ,adică ea din muia care si-o ia de la patron te întreține pe tine basinos oligofren care ești si galben de gras si impotent de nici o muie nu mai poți sa dai.Patronu ei ii da muie pe bani de nimic ca sa poată supraviețui controalelor labarilor ca tine care vor șpagă după șpagă si salarii nesimțite.Asa merge in tara asta, o treime de muisti muncitori si muisti întreprinzători o sug la greu ca sa țină o treime de putori nesimțite si o treime de pensionari din care câteva mii au pensii speciale însumând de doua ori mai mult decât primesc restul pensionarilor.

        • Gabor Răspunde

          Ne cunoastem ratatule? Vezi ca ti-am gasit ip-ul daca stii ce-i aia.. A nu se confunda cu IQ -ul ca vad ca la tine ii la nivel super redus.

          • Wow

            Așa si la ce-ți folosește ca mi-ai găsit ipCrezi ca-ți creste iq?Boule!

        • Bugetaru Răspunde

          Vezi ca esti varza. Treaba cu “tinutu din banii nostrii ” nu tine…si functionarii publici au salariile impozitate. Dsp , dsv, opc sunt pt a ajuta si a contribui la sanatatea publica. Multi stiu sa fuga rpd cu nemultumiri de multe ori neintemeiate. Dar hai sa desfiintam acele institutii sa vedem ce se intampla… sa lasam toti sa faca ce vor, sa iti de-a tie si familiei tale alimente alterate si sa iti rada in fata marele patron care da salarii de jeg dece nu ti-ar vinde si rahatul pe banii tai asa greu munciti

          • Wow

            Sa mori tu economistule!Si tu plătești impozite ,vai ce noutate!Ce plus valoare aduci tu mă?Tu doar consumi!Cat despre cum îți faci meseria ,vai ,sa fim serioși.Chiar azi in piata mică ,șunca si slănina trasa “in folie” peste cartofi noi,oua peste ceapa verde,cașul proaspăt din hala de brânzeturi cu o crusta uscata de 1 cm .Sa continuam cu mâzga de pe carnea si salamurile de la Arca,punga de vârfuri de aripi congelate peste pungile cu legume congelate toate amestecate cu mici congelati si burta de vita congelată.Capetele de mezeluri negre de la Unicarm,branza de burduf tot de acolo,putoarea de hoit si clor de la Ave.Sa continuam profesionistule,nici un magazin alimentar din piata mică nu respecta nici o regula de siguranța alimentelor,nici unul !Acolo lipit de magazinele pe care le-am enumerat mai sus aveți circa ,medic si asistenți veterinari.Medicul de acolo câștiga cel puțin 5500 ron lunar.Pentru asta faceți voi greva?

        • Manuela Răspunde

          Wow tu chiar reprezinti marea majoritate a cetatenilor din aceasta tara se vede dupa limbaj sunt convinsa ca esti votant PSD :-).

  2. Dam Răspunde

    La ãştia ce le mai trebuie? Nu le este ruşine. Toatã ziua taie frunzr la câini şi mai au tupeul sã facã grevã. Neruşinații

  3. Dan Răspunde

    Puneții la muncã şi controlații zilnic ce fac cu rapoarte clare de activitate nu minciuni şi vedeți ecact fiecare cu ce sr ocupã şi cum vorbesc cu oamenii !!!

  4. Garuboz Răspunde

    De ce santeti rai pe langa taiatul frunzelor la caini mai ascut si ovaz !
    Tu DAN mai studiaza nitel ABECEDARUL.

  5. Asistenta Răspunde

    Zeicu este nemultumit ? S au frustrat ?

  6. Muki Răspunde

    Deja si sugacii comenteaza….:-)))

  7. dinu Răspunde

    Fara cei de la DSV ne ar manca guta,meningita si ebola fraierilor
    Ei supravegheaza bunastarea animalelor pt sanatatea oamenilor
    MERITA SALARII DECENTE ca si cei de la mediu si finante
    Veterinarii cu ce sunt mai prejos
    Daca s a creat un precedent atunci sa se aplice la toata lumea ca toti sunt egali in fata legii
    In rest cainele moare de drumul lung si prostu de grija altuia

  8. luci Răspunde

    Forza DSVSA lumea e cu tine!

  9. Florica Răspunde

    ”Wow” tu ce produci ? Banuiesc ca ești un bețivan ratat și probabil șomer si depinzi de salariul mamei tale pe care o numesti intr-un fel ce te caracterizeaza.

  10. Adina Răspunde

    In sfarsit a facut Olguta o lege excelenta! Prea putin 20 la suta. Daca nu le convine sa cedeze locurile de munca altora care sunt multumiti si sa plece in mediul privat,ca acolo se plateste mult mai bine.Restul medicilor din privat ar fi foarte fericiti de locurile noi de munca create.

    • Manuela Răspunde

      Serios? Asa-i cand habar nu ai despre ce vorbesti. Oricum nu se va intampla nimic. Asta-i numa de fatada asa ca poti sta linistita. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.