Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Liberalii sătmăreni au celebrat împlinirea a 142 de ani de la înființarea PNL

Liberalii sătmăreni au celebrat astăzi împlinirea a 142 de ani de înființarea Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid din România. Astfel, circa 20 de liberali sătmăreni, coordonați de Adrian Albu, Romeo Nicoară, Doina Feher și Sobius Monica, au depus o jerbă de flori la bustul lui Ion. IC. Brătianu din municipiul Satu Mare.

Președintele PNL Adrian Albu a arătat că PNL a marcat istoria modernă a României.

„142 de ani și o zi de la constituirea Partidului Național Liberal, astăzi cel mai vechi partid din România, partid istoric cum se spune, fondat de mai mulți înaintași de-ai noștri, dintre care cel mai important a fost tatăl lui Ionel I.C Brătianu., care a fost cel mai important dintre cei care au marcat istoria modernă a României. PNL a fost întotdeauna în mijlocul, în vârful și la originea a foarte multe evenimente importante din istoria României.  Despre  Ion IC Brătianu se poate spune foarte multe, a fost un om modest, care și-a dedicat întreaga luiu viață pentru cariera partidului și României. Nu vă spun decât o singuyră pe care o recomanda tuturor și ne-o recomandă și nouă astăzi: Haideți să încercăm să fim modești cu noi înșine și să nu fim modești cu țara pe care trebuie să o facem mai frumoasă și mai prosperă”, a declarat Adrian Albu la bustul lui Ion I.C. Brătianu.

De la bust s-a mers la Biblioteca Județeană, acolo unde a fost primul sediul al PNL Satu Mare, unde s-a depus o nouă jerbă de flori.

„Această a doua jerbă a fost depusă în acest loc unde a avut pentru pria oară sediu PNL Satu Mare în perioada interbelică. Vechimea pe care o are PNL în România ne arată că este o instituție, alături de alte instituții, fondatoare a statului modern român.”, a spus aici deputatul Romeo Nicoară.

27 comentarii

  1. IC B Răspunde

    Ce mandri se inchina fostii pedelisti ai lui basescu la bustul lui Bratianu…
    Dar unde sunt Cozma si Enatescu?
    Cam putini si cam tacuti, liberalii astia…

  2. Szalma Jack Răspunde

    Se alegea praful de PDL si de membrii basisti daca nu-i scotea din kkt Antonescu !! Acum au si ei la cine pune o jerba de flori,au si ei o identitate,altfel jerba trebuia sa o trimita prin curierat la basescu, sa si-o puna la cap !!!

  3. Zoli Răspunde

    Da ce bunã-i blonda în geacã fe piele neagrã şi pantaloni gri

  4. Ionel M. Răspunde

    La Mulți Ani, PNL!

  5. Liberalul Răspunde

    Partidul Național Liberal a fost singurul partid politic din România care, indiferent de forma de guvernământ, regimul politic sau contextul european, a încercat, prin reforme și proiecte moderne, să aducă țara în pas cu timpul, în pas cu progresul, în rând cu celelalte state.

  6. Observator Răspunde

    Astăzi, Partidul Național Liberal trece prin chinurile facerii. Și vă spun: nu mă îndoiesc că virtuțile sale nu-l vor scoate din impas. Mă uit cu toată speranța spre viitor. Mă uit spre viitor pentru că știu că românii nu au uitat și nu vor uita că România a reușit prin ea însăși de fiecare dată când nimeni nu mai credea. Spiritul poporului nostru sălășluiește în noi și se va trezi, se va trezi pentru că a te uita la stanga este ca și cum ai dormi în Palatul de cleștar…Va veni vremea când ne vom trezim într-o lume în care vom înțelege simbolistica liberalismului și vom vrea a trăi și a ne mișca liberi printre valorile și elitele care se vor simți din nou acasă. Și toate acestea se vor întâmpla indiferent de cine conduce astăzi sau mâine Partidul Național Liberal pentru că noi, românii, știm cei datorăm, UNIREA românilor și crearea societății românești moderne. Și pentru că poimâine vom vrea mai mult decât astăzi și mâine, vom vrea să ajungem și noi la destinație.

    • Szalma Jack Răspunde

      Nicio sansa,s-a ”hibridizat” !!! Nu vezi cine e la ”carma” PNL-ului???T-i se pare ok ca basistii sa conduca PNL ???Il vezi pe Orban viitor ”conducator” al PNL???Adio PNL,adio PDL,basistii au ingropat doua partide !

  7. Reflector Răspunde

    Doamne ce iti este si cu politica.Jumatate din ei in urma cu 2 ani il injurau pe Brateanu.

  8. kairo Răspunde

    mesaj intern govor trece la PNL
    pesedistii au intors spatele fostului presedinte

  9. Izabela Răspunde

    Ce-ati fost si ce-ati ajuns! Vai de steaua voastra!

  10. Franco Răspunde

    Incolori, insipizi, inodori! Da blonda-i totala!

  11. Pro- Brătianu Răspunde

    Din respect pentru străbunul liberal, cred că se cuvenea să sărbătoriți la timp, pe 24 mai, Ziua PNL, nu după o zi!

  12. Felix Răspunde

    Marele PNL, sub conducerea actuala, pare tot mai mic, incat va deveni Micul PNL, mai ales daca viitorul presedinte va fi “marele” Busoi.

  13. Liberal Batran Răspunde

    Rusinos! Astia reprezinta PNL? Zero valoare umana, intelectuala si profesionala! Dar unde au disparut adevaratii liberali, aia cu scoala si bun simt? Astia-s o mâna de oportunisti frustrati!

  14. Nela Răspunde

    Ce vorbiti domnule? Astia-s spuma liberalismului satmarean! Uitati-va la ei, unul si unul! Niste no name, fripturisti!

  15. Radu Răspunde

    Ala micu si-a atins scopul dupa 20 de ani! Bietul de el nu a putut da din coate de Silaghi si Stef si era cat pe ce sa ii ia fata si Cozma sau Nicoara! Dar au trei blonde in prim plan, una valoroasa de tot cu veleitati ascunse si impinsa peste noapte presedinta la femei! Deh, fata desteapta!

  16. Gabor Răspunde

    Lasati in pace la ei! Nu vedet ce nefericiti este? Saracii de capul lor! Apuca mila!

  17. Filofteea Răspunde

    Da unde-i eminenta cenusie Blidar?
    Sau ea nu serveste bratieni. Va merge la statuia lui Blaga si Base!

    • Szalma Jack Răspunde

      A vazut ca nu reprezinta interes si i-a pierit cheful de politica !! Pe vremuri,in anii tineretii, o fi reprezentat ”altceva” insa acum au cam trecut anii peste ea,asa ca…

  18. Iulia albu Răspunde

    Mai oameni buni si rai, da care-i amanta piticului alb? Daca-i blonda inseamna ca piticul alb este tare

  19. Raluca Badulescu Răspunde

    E comuna! Ziua cu ala micu, noaptea cu Dormeo!

  20. Valahul Răspunde

    Va roade invidia! Pai daca e talentata? Sta bine cu vaacumul!

  21. Șou șou Răspunde

    E tare Albu mă fraților.Voi nu vedeți ca pana si pe Bratianu l-a mascat.Ce țeapăn sta cocoțat pe soclu țărănușul.Dormeo e mai reținut ,mai la margine ,probabil era prea dimineața pentru el ,avea reflexele amortite.
    PS cine e pana la urma blonda sexoasa? Aia care își ascunde burtoaca după rochia mov sau aia care-si arată burtoaca in jakă de peleu?

  22. Iulia albu Răspunde

    Aia cu burtocu supttt geaca de peleleleu

  23. Valahul Răspunde

    Chelneri, plimbatori de caini, soti inselati si pitzi pitzi! Bai Maruz Bela tu ce frantz cauti acolo? Cu ce te-a aburit ala micu?

  24. Sisi Răspunde

    Pe Istok de ce nu l-ati chemat? Rusinica! Si pe Stef!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.