În lipsa unor informații certe, venite din partea autorităților sau a anchetatorilor, din interiorul Spitalului Județean ies la suprafață informații cutremurătoare în cazul cadavrului de la spital descoperit în fosa septică a bucătăriei.
De fapt, locul în care a fost găsit cadavrul nu este o fosă septică clasică, adică o groapă adâncă și acoperită într-un loc deschis, ci este o groapa de sub sala pompelor. Această sală este acoperită, practic este o clădire, în care se află pompele și motoarele care le pun în funcțiune. Sub acestea se află groapa septică despre care se face vorbire. Așa după cum afirma astăzi președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, accesul în această sală este foarte dificil. Clădirea este închisă, sau cel puțin era până nu cu mult timp în urmă, cu un grilaj de fier și lacăt, afirmă pentru PortalSM surse din interiorul Spitalului Județean.
Nu se știe cum a ajuns bărbatul în acea groapă și nici dacă grilajul de fier era închis sau nu. Însă cei din spital nu exclud și varianta unei crime.
Ultima dată când, oficial, s-a umblat la această clădire a fost în ianuarie, începutul lui februarie, când au fost schimbate pompele. De fapt, ce fac aceste pompe? În groapa septică de sub ele se scurge apa folosită în bucătăria spitalului. Când ajunge la un anumit nivel, pompele intră în funcțiune și scot această apă uzată din groapă și o bagă în sistemul de canalizare.
Marți, pompele nu au mai funcționat. Apa uzată din groapa septică a refulat prin canalizarea bucătăriei Spitalului Județean. Mulți din spital cred că, de fapt, pompele s-au înfundat tocmai cu acest cadavru. Crezând că este vorba despre altceva, angajații Spitalului Județean au cerut ajutorul celor de la Apaserv pentru a goli fosa septică. A fost momentul în care a fost descoperit cadavrul.
În lipsa unor informări clare venite din partea conducerii Spitalului Județean (care nici măcar nu au permis accesul presei pentru a face fotografii la groapa septică), dar nici din partea altor instituții, mass-media din Satu Mare caută informații pe surse. Asta până la primirea unor informații oficiale din partea organelor abilitate.
Deturnare de fonduri şi lucrare fără licitaţie în campania electorală din 2012
Camera de Conturi a mai stabilit că în 2012, (pentru a-și atrage voturile din Mărtinești – n.r.), primarul a deturnat 100.000 de lei alocați prin hotărâre de Consiliu Local unui alt drum, spre localitatea Berindan. Primarul a adăugat celor 100.000 de lei alocați pentru drumul de Berindan și banii pentru cel de la Mărtinești. În mod ilegal, fără proiect și fără ca pentru atribuirea lucrărilor să fi fost organizată vreo licitație, primarul a dispus firmei sătmărene Samcif să asfalteze. Curtea de conturi a stabilit un prejudiciu de 105.000 de lei, pe care edilul ar trebui să-i scoată din buzunar. “Pentru constatările referitoare la nerespectarea prevederilor OG 34/2006 privind atribuirea contracelor de achiziție publică, a contractelor de cncesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de serviciim a fost sesizat organul competent respectiv ANRMAP”, mai precizează raportul.
Între primar și firma Samcif, societate care execută și lucrările la drumurile comunale din fonduri europene pe Măsura 322, există o relație de natură penală. Întârzierile survenite la execuția lucrărilor din fonduri europene, provocate de lipsa de utilaje ale Samcif, au atras, din partea finanțatorului, CE, penalități de 108.000 de lei, imputate unității administrativ teritoriale. În mod suspect, primarul Dumitru Pop nu a acționat în instanță societatea executantă pentru a recupera prejudiciul creat de întârzieri la bugetul comunal. Surse din comună afirmă că prejudiciul ar fi fost deja recuperat, ușor diminuat, direct de către primar.
Sa vina Beta security…asta vrea Pataky ca și la alte instituții ca Pisti e considerat de la UDMR…..dar unde e managerul Coste cu declarațiile????
Vi se pare normal ca presedintele CJ sa-l trimita pe managerul spitalului in concediu, numai sa nu demisioneze, in aceste momente de haos la spital?? Ce mai trebuie sa se intample?
Chiar militar fiind, managerul n-a putut sa dezmembreze increngaturile mafiote din spital. Sigur, sunt si cadre medicale fara interese personale, dar care au fost manipulati de cei interesati. A dorit impunerea legalitatii si s-a lovit de interesele care lovesc de ani de zile in sanatatea satmarenilor. Asa cum a recomandat, ar trebui sa se faca publica lista medicilor care au laboratosre si clinici private sau sunt actionari la aceste afaceri care capuseaza sistemul sanitar de stat.
Adi Stef a ajuns postac ? Nu vrea sa piarda contractu Folda de la spital!