Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Mesaj de solidaritate cu personalul din Spitalul Județean

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România- Filiala Satu Mare, a transmis un mesaj de solidaritate întregului personal medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

”Ținând cond de situația fără precedent ivită la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, ca urmare a lipsei de medicamente, materiale sanitare, a situatiei tensionante create, luând în considerare faptul că asistenții medicali sunt implicați iî mod direct în actul medical, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România- Filiala Satu Mare, în baza prerogativelor conferite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 144 din 28 octombrie 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, organizația sa, prin reprezentanții aleși, se solidarizează cu membrii săi din cadrul SJU Satu Mare și cu Colegiul Medicilor din România-Filiala Satu Mare.

În consecință, solicităm conducerii Consiliului Județean Satu Mare să ia măsuri urgente de soluționare a acestei situații astfel încât actul medical să se desfășoare în condiții optime, asigurand atât siguranța pacienteului, cât și condiții de muncă corespunzătoare personalului medical”, se arată în comunicatul Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Filiala Satu Mare.

6 comentarii

  1. Unul Răspunde

    Bobi, nu mai poți chiuli de când s-a instalat noul Manager.

  2. Alex Roman Răspunde

    Sa vina madam Stela Cadar sa pună și ia mana pe lopată și grebla să vadă ce ușor este sa conduci peste 1000 de oameni ca la tv este ușor sa bați din gura și sa faci pe interesanta.Rusine comunista.

  3. Fan Dorel Răspunde

    Peștele primăriei, evacuat în balta primarului

    Printre faptele de care primarul mai este acuzat de localnici, unele prescrise, altele în curs de evaporare, se numără și exploatarea fără drept a unei balastiere a primăriei, bani din care la bugetul comunei nu s-a încasat nimic. Primarul mai este acuzat că a deversat din balastiera Primăriei în balta proprie, vecină, întreaga apă, care s-a curs, în mod miraculos, cu tot cu pește. Tot ilegal, primarul a semnat documente din care ar reieși că le-ar fi acordat localnicilor terenuri în compensare pentru terenul ocupat de balastieră, din care oamenii n-au văzut nimic. În realitate, oamenii n-au primit nicio compensare.

    În 2003, edilul și-a cumpărat de la primărie și clădirea fostei băi comunale, firma Papillon achitând primăriei 4.300 de lei. Primarul a plătit o parte cu bani cash, la casieria edilitară, iar restul cu un ordin de plată. A fost cercetat penal, dar a fost scos de sub urmărire, după ce a dovedit, folosind acte false, că respectiva clădire ar fi aparținut nu primăriei, ci societății Federalcoop.

  4. Fan Dorel Răspunde

    Incompatibil feroce

    Printre altele, inspectorii au verificat și o tranzacție efectuată de primar, prin care acesta și-a vândut sieși, de la Primărie către firma Papillon, pe care o deține și pe care a administrat-o până în luna aprilie, un spațiu comercial situat la parterul unui bloc. Spațiul era deținut în participațiune de Primăria Odoreu și SC Concas SRL. În mod suspect, procurorii sătmăreni au soluționat cu Neînceperea Urmăririi Penale acest caz. Mitică Pop a scăpat astfel de urmările faptei de abuz în serviciu. I-au rămas însă în cârcă alte câteva zeci, mai noi și mai vechi, cele vechi cuprinse în dosare pe care anchetatorii din Inspectoratul de Poliție Județean sau DNA nu au ezitat să doarmă până la prescrierea răspunderii penale.

    Raportul a concluzionat, cu privire la spațiul comercial, că primarul, prin funcția deținută, este incompatibil cu calitatea de administrator pe care o deține în cadrul societății Papillon SRL și a solicitat Agenției Naționale de Integritate efectuarea unor verificări de specialitate referitoare la incompatibilitatea celor două funcții deținute simultan. Primarul se află în incompatibilitate de la preluarea frâielor Primăriei, în urmă cu 13 ani și a renunțat la calitatea de administrator al societății amintite abia în aprilie 2013. Societatea a înregistrat pierderi anuale de 200.000 de lei, conform site-ului ANAF. Odoreu! Odoreu!

  5. Serios???? Răspunde

    Ținând cond de situația fără precedent ivită la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, ca urmare a lipsei de medicamente, materiale sanitare, a situatiei tensionante create, luând în considerare faptul că asistenții medicali sunt implicați iî mod direct în actul medical, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România- Filiala Satu Mare, în baza prerogativelor conferite de ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 144 din 28 octombrie 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, organizația sa, prin reprezentanții aleși, se solidarizează cu membrii săi din cadrul SJU Satu Mare și cu Colegiul Medicilor din România-Filiala Satu Mare.

    Până aici este doar TITLU, esență ioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.