Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Muncă la negru în județul Satu Mare. Patronii, aspru sancționați

În ciuda amenzilor foarte mari, mai sunt patroni în Satu Mare care preferă munca la negru. Cinci dintre ei au fost prinși și aspru sancționați.

În cursul lunii aprilie, inspectorii ITM au efectuat 102 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat 12 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 82.400 lei, şi s-au dispus de către inspectorii de muncă 136 de măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale. Pentru încălcări ale prevederilor Codului Muncii au fost aplicate șase amenzi în sumă totală de 61.500 lei și 21 avertismente.

Au fost sancționați contravențional cinci angajatori cu amenzi în sumă totală de 60.000 lei pentru primirea la muncă a șase persoane fără forme legale de angajare, adică muncă la negru, și un angajator cu amendă de 1500 lei pentru nerespectarea prevederilor privind acordarea repaosului săptămânal.

Pentru încălcarea prevederilor privind Registrul general de evidență a salariaților în formă electronică au fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 10900 lei.

Pentru încălcarea prevederilor privind înființarea și organizarea Inspecției Muncii,  respectiv pentru nerespectarea obligației de a pune la dispoziția inspectorilor de muncă a infomațiilor și documentelor solicitate, necesare efectuării controlului, au fost aplicate două amenzi în sumă totală de 10.000 lei.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 98 de deficiențe, fiind aplicate cinci amenzi în valoare totală de 11.500 lei. Au fost dispuse 98 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate.

În total, în luna aprilie, inspectorii ITM au efectuat 165 controale, din care 102 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 63 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), fiind aplicate amenzi de peste 93.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.