Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

Un nou punct de frontieră la Satu Mare. Unde ar putea fi amenajat

La Satu Mare se are în vedere amenajarea unui nou punct de frontieră cu Ungaria, se arată într-un material de presă remis de UDMR și citat de News.ro.

Potrivit acestui document, liderii Uniunii Democratice a Maghiarilor din România din administraţia locală şi judeţeană din Satu Mare s-au întâlnit, joi, cu premierul Ungariei, Viktor Orban. La întâlnire au mai fost prezenți Seszták Miklós, ministrul Dezvoltării în Guvernul ungar, şi politicienii UDMR din judeţul Satu Mare.

În urma acestei întâlniri, care a avut loc după după inaugurarea bazinului de formare microregional din localitatea de frontieră Csenger, s-a concluzionat că se are în vedere proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la graniţa cu România, precum şi înființarea un nou punct de trecere a frontierei.

Noul punct de trecere a frontierei

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a afirmat că se conturează noi proiecte comune cu partenerii din Ungaria, precum conectarea parcului industrial din Csenger şi Vetiş prin deschiderea unui nou punct de frontieră.

”Intenţia Guvernului Ungariei de a deschide un nou punct de trecere a frontierei este importantă şi din perspectiva faptului că acesta va asigura o alternativă de trecere a frontierei şi poate uşura povara asupra celor existente dar, totodată, poate apropia şi economia celor două judeţe transfrontaliere, Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg”, a declarat, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Autostrada M3 vine până lângă Satu Mare

Tot în urma acestei întâlniri, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a afirmat că a primit asigurări din partea guvernului ungar cu privire la faptul că se începe proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la graniţa cu România.

„În ultimele două săptămâni, municipiul Satu Mare a primit două veşti extrem de importante. Una dintre ele este Hotărârea de Guvern cu privire la exproprierile necesare în vederea construirii drumului de centură. Totodată, am primit asigurări din partea Guvernului ungar că se începe proiectarea prelungirii tronsonului autostrăzii M3 până la graniţa cu România, iar execuţia proiectelor va fi finalizată chiar în acest an. Acest lucru înseamnă nu numai că se fluidizează traficul în municipiul reşedinţă de judeţ, dar ne vom conecta mai repede decât oricând la reţeaua de autostrăzi din Europa, imediat după trecerea frontierei”, a subliniat Kereskényi Gábor.

2 comentarii

  1. O credula Răspunde

    Poate ne trimit ungurii din Ungaria si un primar competent in locul celui din prezent care se pare ca vrea sa termine repede mandatul si sa faca cunostinta cu oamenii Codrutei!

    • Unu' Răspunde

      După principiul că românii (din România aia balcanică de după Carpați) au trimis un chelios beșinos în persoana lui dorel de sătmar?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.