Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Pregătirile pentru Sâmbra Oilor, în linie dreaptă. Sătmărenii, așteptați duminică la sărbătoare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, şi reprezentanţii principalelor instituţii implicate în organizarea ediţiei din acest an a serbării câmpenești Sâmbra Oilor, s-au întâlnit miercuri, 3 mai 2017, de la ora 12,00, pe dealul de la Huta Certeze. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat în teren tocmai pentru a verifica dacă pregătirile la faţa locului au intrat în linie dreaptă.

Aflată la cea de-a 61-a ediţie, tradiţionala sărbătoare câmpenească Sâmbra Oilor este o manifestare ce constituie expresia unei realităţi existente încă în satele din Ţara Oaşului precum şi în alte zone ale ţării, prilejuită de urcarea oilor la munte, la începutul verii. După momentul măsurişului şi îndeplinirea unor ritualuri menite să apere stâna şi ciobanii de forţele malefice, Sâmbra se încheie cu o serbare pastorală căreia cântecul, dansul şi portul popular autentic îi dau o strălucire cu totul deosebită.

În acest an, Sâmbra Oilor va avea loc duminică, 7 mai 2017, de la ora 12,00. Sătmărenii, dar şi cetăţenii din judeţele învecinate sunt aşteptaţi să participe în număr cât mai mare la acest eveniment.

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

3 comentarii

  1. kairo Răspunde

    Dragnea vine la Sambra Oilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Abia asteptam sa huiduim la el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! se va face de rusine organizatorii!!!

  2. Jacks Răspunde

    Aurelia Fedorca sa o verifice DNA si ITM relatiile de cumetrie si afaceri dintre Crinuta Dunca, Sumlas Viorel, Rus Ioan, firmele de constructii drumuri de la care a incasat bani in campania electorala, angajarile facute la primaria Negresti Oas. Tulai doamne cate mai sunt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.