Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Carne și ouă expirate și mică evaziune fiscală într-o comună sătmăreană

Carne și ouă expirate și acte de mică evaziune fiscală au fost depistate de polițiștii sătmăreni în magazinele dintr-o comună sătmăreană. În baza unui Plan de acțiune inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române, la nivelul județului Satu Mare se organizează și se desfășoară  acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite cu produse agroalimentare și de origine animală. 

 O astfel de acțiune s-a derulat ieri, pe raza comunei Micula, cu efective de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. În acest context  au fost efectuate verificări asupra a 12 societăți comerciale și au fost aplicate  7 sancțiuni  contravenționale,  în valoare de 10.000 lei, din care 6 pentru fapte care  contravin  legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și una  în baza legii privind obligația agenților economici de a utilize aparate de marcat electronice fiscale.

Astfel, polițiștii  au identificat șase administratori de societăți comerciale care ofereau spre vânzare produse agroalimentare și de origine animală a căror termen de valabilitate era expirat, produsele în cauză, carne și ouă, fiind ridicate în vederea confiscării și distugerii.

La una dintre societățile comerciale verificate, au fost identificate în casa de marcat sume de bani nefiscalizate, sancțiunea contravențională aplicată în acest caz fiind însoțită de măsura complementară de confiscare a banilor nefiscalizați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.