Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Sarabandă de bețivi în trafic de 1 Mai. 15 permise suspendate

Sarabandă de bețivi depistați în trafic. Pe parcursul minivacanței de 1 Mai, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie pe raza judeţului. Astfel, au fost aplicate 323 sancţiuni contravenţionale în valoare de  71.780 lei, iar ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise de conducere și un certificat de înmatriculare. 

Beat mangă la volan

Astfel, în data de 30.04.2017,  în jurul orei 18.50, în timp ce efectuau controlul și supravegherea traficului rutier în Livada, polițiștii rutieri au oprit pentru control,  pe DC 9 , un autoturism  condus de un bărbat de 45 ani, din  localitatea Medieș Vii. Fiind testat cu aparatul alcoooltest, a rezultat o concentratie alcoolică de 1,03 mg/l alcool în aerul expirat; totodată i-au fost  recoltate  probe biologice  de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauza s-a întocmit dosarul penal.

Bețiv recidivist

În data de 30.04.2017, în jurul orei 23.30, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier,  poliţiştii din  cadrul Secției Rurale Beltiug,  au oprit un autoturism ce se deplasa între localitățile Ratești și Socond. La volanul maşinii a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din Satu Mare. Verificările au relevat că tânărul avea dreptul de a conduce suspendat din data de 27.09.2016, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art.336 alin.1 din Cod penal.

El a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal, pentru savârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. și ped. de art.335 alin.2 din Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prev. și ped. de art.336 alin.1 din Cod penal cu aplicarea art.38 alin.2 din Cod penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.