Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Sătmărenii nu sunt prea mulţumiţi de curăţenia din oraş. În coada clasamentului

 

Sătmărenii se situează pe ultimele locuri în ce priveşte percepţia cetăţenilor asupra nivelului de curăţenie din oraşe, se arată într-un studiu publicat de storia.ro

Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, conform studiului Storia.ro, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.

Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Capitala ocupă poziția 23 în clasamentul național general.

Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila. Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

Cartierele desemnate de români ca fiind cele mai curate sunt din Brașov, cu Avantgarden, Răcădău și Centrul Civic ocupând primele trei poziții. Topul este completat de cartierele Gruia și Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviației și Nicolae Grigorescu (București), Andrei Mureșanu (Cluj-Napoca) și Pajura (București).

La polul opus, zona cu cel mai scăzut nivel de curățenie este Florești din Cluj-Napoca. Topul continuă cu Moldoveni (Călărași), 3 Insule (Arad), Calea Caransebeșului (Reșița) și Ferentari (București). Breștei (Craiova), Bereasca (Ploiești) și CET (Constanța) se numără și ele printre zonele urbane desemnate de locuitori ca având un nivel scăzut al curațeniei.

 

8 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Desi Consiliul Municipal a votat ca taxa suplimentara pentru salubrizare sa fie suportata de populatie, aspect imoral si poate chiar si ilegal, Florisalul nu-si face datoria. Pe langa mizeria de nedescris, sunt spatii verzi neintretinute, garduri vii netunse in Carpati II, pe Cibinului, ce amintesc ca nu suntem departe de codru.

  2. 1 Răspunde

    Aș fi curios, totuși cât plătesc restul românilor pe curățenie. Am o bănuială că deși suntem cel mai jegos oraș din țară, plătim printre cele mai scumpe servicii!

  3. Ion Răspunde

    Eu nu inteleg de ce nu sunt multumiti satmarenii de cat de curat e orasul. Eu am vazut cu ochii mei cum se uda strazile, chiar si cand ploua…
    Pubele de gunoi sunt peste tot, chiar si in centrul orasului si pe bulevarde. Una e amplasata permanent in fata Centrului de informare turistica, altele sunt pe platoul din fata statuii lupoaicei, la vedere…
    Cred in concluzie ca satmarenii sunt prea pretentiosi!
    Si n-au vazut satmarenii cati bani se duc catre Florisal? Daca vor curatenie mai mare, va trebui ca primaria sa umble la contract si sa dubleze, cel putin, tarifele pentru curatenie.
    Oare asta vor satmarenii???
    Data viitoare, cand ii mai intreaba cineva despre curatenia orasului, eu le atrag atentia sa spuna ca Satu Mare e cel mai curat oras din Romania! Scapam astfel de o gramada de complicatii…

    • 1 Răspunde

      Ioane, vorba aia, ce-ai beut, că vreu și io!
      Mă tu-i fi Silică, mă! Altfel nu te înțeleg!
      Tot orașul e un jeg general, parcurile-s praf, străzile-s pline de praf și de gunoaie!
      La plată, plătim aproape cel mai scump tarif din țară, atât la salubritate cât și la amenajări și întrețineri spații verzi (asta ultima o plătește primăria, dar tot din bănuții noștri)!

  4. x Răspunde

    Eu cred că nu trăim în același oraș. Sau ai probleme cu vederea.

  5. Pop Ioan Răspunde

    Propun marirea cotizatiilor catre Florisal.Poate nu mai au bani de motorina sau sa-si repare utilajele de ultima generatie.Poate vrea “juniorul” sa plece in vacanta (agatat de pitipoance full siliconate) cu avion personal?

  6. Un cititor Răspunde

    Adevarul este pe la mijloc nici florisalul nu si face treaba dar la multi satmareni le lipsesc cei 7 ani de acasa aici vorbesc si de adulți și de adolescenți. Un exemplu ar fi in parc unde la fiecare banca există cos de mizerie cosul este gol iar pe lângă plin de flacoane cutii de bere etc apropo autoritățile responsabile cu respectarea legilor ar trebui să si faca un pic prezența sa descurajeze macar aceste fapte reprobabile dacă nu dau amenzi macar sa vina cu mătura si faras si pe cei prinși în cauză sa le dea sa curețe. Undeva prin tara am văzut politia locala care făcea acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.