Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Sătmărenii oferă soluții în privința aleii închise din fața Primăriei

Sătmărenii oferă soluții în privința aleii închise din fața Primăriei Satu Mare, astfel încât să nu mai fie nevoie de indisponibilizarea unui echipaj al Poliției Locale în zonă.

Totul a pornit de la un așa-zisă ghicitoare publicată pe contul său de Facebook de fostul candidat la Primăria municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș, care sună cam așa:

”Ghici ghicitoarea mea…cine si-a lovit masina? 🙂
Intr-o manevra oarecare
Am facut-o cam de oaie,
Si eu rau m-am enervat
Ca masina mi-am stricat,
Politia Locala am chemat
Sa vegheze la manevra
Siguranta rutiera….
Cine oi fi eu, oare cine? :):):)”

Reacțiile la această postare nu au întârziat să apară. Pe lângă comentariile de natură politică sau legate de activitatea actualei conduceri a Primăriei Satu Mare, unii sătmăreni au dat şi soluții.

Una dintre ele este dată chiar de Adelin Ghiarfaș:

”Personal consider inoportun sa indisponibilizezi un echipaj de la Politia Locala de trei saptamani, sa vegheze o singura straduta care are un indicator care specifica accesul doar al masinilor autorizate. E atat de greu sa faci o lista cu masinile care au drept de acces si pe restul, care incalca regula sa le amendezi? Si garantat nu mai parcheaza nimeni, si mai faci un venit la bugetul local. Aceasta masura s-a luat dupa ce….cineva si-a lovit masina!”.

Sătmăreanul Claudiu Holbanel propune o altă soluție:

”E și mai simplu. Se pune o barieră cu un sistem ALPR (Automatic License Plate Recognition). Se face o listă cu mașinile care au drept de acces și bariera se ridică doar pentru acestea. Totul automat!”

O altă soluție vine și din partea lui Rus P. Mihai:

”Ar fi mai interesant utilizarea sistemului de supraveghere video care exista dar momentan ramane ineficient.”

Un alt sătmărean, Dorin Dărăban spune: ”Are un nume strada aceasta? Trebuie asigurate locuri de parcare pentru investitorii coreeni și japonezi”, atasând și o fotografie cu aleea goală.

De asemenea, Mircea Miclăuș se întreabă dacă decizia de a închide aleea și a pune un echipaj al Poliției Locale să o păzească are vreun temei legal.

”Am intrebat si eu de ce e blocata intratea. Agentul a dat din umeri. L-am intrebat ce masini au dreptul sa intre, moment in care mi-a aratat ca are un tabel cu numerele care au acces. Exista vreo baza legala pentru interzicerea intrarii pe strada?”

Chiar dacă sătmărenii oferă soluții, ei nu știu dacă se va ține cont de propunerile lor.

În altă ordine de idei, odată ce a fost luată această decizie, găsirea unui loc de parcare în zonă pe bulevardul Transilvania este aproape imposibil de realizat. Asta din cauza faptului că angajații din Palatul Administrativ, chiar și cei ai Primăriei, nu mai pot parca pe acea alee și sunt nevoiți să îşi lase maşinile pe bulevardul Transilvania, în timp ce pe alee sunt zeci de locuri de parcare goale.

3 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    “… angajații din Palatul Administrativ, chiar și cei ai Primăriei, nu mai pot parca pe acea alee și sunt nevoiți să îşi lase maşinile pe bulevardul Transilvania …” – e o glumă! Doar nu crezi tu că plătesc ei tichet de parcare precum prostimea (era să zic pulimea) de rând … Nuuu, ei parchează precum cocalarii, pe platou, dovadă fiind faptul că este mereu plin doar în orele de program …

  2. una Răspunde

    Persoanele care au dreptul de acces pe aceea alee sa dea in judecata Primaria si sa vedem si noi temeiul legal in care s-a luat aceasta decizie!
    Daca este adevarat ca onor primarashul nostru chefliu a frecat vreo masina, Doamne fereste sa mai faca vreo astfel de boroboata pe vreun bulevard sau artera principala ce o sa faca, o sa o inchida si pe aia cu un politist local platit din banii nostrii? Sa ne prezinte domn primar actul prin care s-a dispus punct fix acolo sa vedem daca este transparent sau partial transparent si cu nuante de rosu, rose s.a.m.d.?

    • Unu' Răspunde

      Dreptul? Care drept? Este proprietate publică nu privată! Faptul că cineva și-a cumpărat un apartament sau o casă nu o face automat proprietar și asupra trotuarului sau spațiului din fața casei/blocului! Valabil și pentru spațiile comerciale/birturi/bănci sau … autorități locale!
      În alte state (civilizate) funcționarii publici plătiți din banii publici merg la serviciu cu mijloacele de transport în comun, lăsând locurile de parcare libere pentru cei care vin să-și rezolve treburile la ei (adică cei ce-i plătesc) …
      Oricum, e aiurea să blochezi o stradă doar din ambiții personale cu atât mai mult să indisponibilizezi un echipaj cu mașină când se plâng gardienii că nu au efective suficiente pentru a face ordine în oraș!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.