Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Țânțaș a ajuns după gratii. Familia va ataca decizia la CEDO

Omul de afaceri Vasile Țânțaș a ajuns după gratii. A fost încarcerat după ce a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a lăsat o clădire-simbol a oraşului Satu Mare să se degradeze. Familia lui va ataca decizia judecătorilor la CEDO.

”Inculpatul Ţânţaş Vasile a fost condamnat de prima instanţă la pedeapsa de un an închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, soluție rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Oradea”, a declarat pentru Digi 24, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Oradea, Claudia Rus.

După cum se știe, clădirea Hotelului Dacia a fost cumpărată în urmă cu 10 ani de omul de afaceri pentru a o reface. Din păcate, însă, considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din Transilvania, monumentul a ajuns azi o ruină.

În 2015, Direcţia pentru Cultură Satu Mare l-a dat în judecată şi a cerut un an de închisoare cu suspendare şi plata a 800 de mii de euro. Instanţa a decis însă să-l trimită un an după gratii şi să nu-l pună la plată.

„Sincer să fiu, nu îl vreau condamnat. Eu doresc ca acești bani să existe și să punem în siguranță clădirea”, a precizat, pentru Digi24, directorul Direcției de Cultură Satu Mare, Mircea Drăgan.

Familia omului de afaceri este revoltată de decizia instanţei.

”Adică consolidez clădirea, bag bani în clădire, plătesc 500.000 de euro pentru un proiect, după care nu finalizez lucrarea şi mă bagă la puşcărie că nu am finalizat lucrarea”, a declarat, pentru aceeași televiziune, fiul omului de afaceri, Beniamin Țânțaș.

“Noi, dimpotrivă, noi am salvat clădirea, pentru că noi am făcut subzidiri, cămăşuiri”, a spus și Vasile Țânțaș.

În urmă cu doi ani, omul de afaceri a încercat să o vândă statului cu 5 milioane de euro, aproape de trei ori preţul la care a cumpărat el clădirea.

Vasile Ţânţaş a fost încarcerat la Penitenciarul Satu Mare. Familia sa spune că va ataca decizia la CEDO.

Construită în 1902, în stil secession, clădirea care a găzduit hotelul Dacia din Satu Mare a fost considerată la vremea respectivă una dintre cele mai frumoase din Transilvania. Astăzi mai vedem doar reproducerea fațadei clădirii, sub forma unei plase care îi protejează pe trecători de bucățile de tencuială ce s-ar putea desprinde în orice moment.

Sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.