Ultima actualizare: azi, 13:33

Locale

Situația de la Draxlmaier s-a detensionat. Ce au obţinut angajaţii

Situația de la Draxlmaier s-a detensionat, după ce ieri seară schimbul trei de la Hala 3 (același schimb care vineri a făcut grevă) a fost la un pas de a opri din nou munca. În fabrică a sosit un delegat din Germania pentru a detensiona atmosfera și a pune lucrurile pe făgașul lor normal.

După greva de vineri, angajații Draxlmaier au trimis un mail conducerii centrale a concernului în care au fost formulate diferite plângeri dar și cereri printre care și un salariu de 2.200 de lei. Acest mail a fost trimis iar conducerea centrală a Draxlmaier a trimis la Satu Mare un reprezentat pentru a vedea ce se întâmplă.

Cu toate acestea, ieri seară, cei din schimbul trei din Hala 3 au fost la un pas să facă o nouă grevă după ce tot ei au oprit vineri lucru, săptămână în care erau schimbul unu.

”Rugăm colegii din restul fabricii Draxlmailer Satu Mare să se alăture nouă la noul protest care va avea loc luni seara, de la orele 23:00, dacă nu vom primi niciun răspuns la cererile noastre, negru pe alb, de la superiorii noștri din Germania”, se arăta în unul din mesajele de mobilizare postate pe site-urile de socializare.

În cele din urmă, acțiunea de protest de ieri seară nu a mai avut loc semn că între angajați și conducere începe să se înfiripe un dialog.

”În această seară am reușit să negociem în față cu superiorul nostru din Germania câte un tichet în valoare de 10 lei pentru fiecare sâmbătă lucrată începând din această lună. Acest tichet se datorează Halei 3 care a protestat vineri. Celelalte cereri ale noastre vor fi discutate în termen de o săptămână”, se arată într-un mesaj postat tot pe site-urile de socializare.

18 comentarii

  1. Supermanul Răspunde

    Daca oameni se lasa mituiti cu 10 Romeritasa fie sclavi :))

  2. radu Răspunde

    Asa au facurt salariatii Nokia de la Jucu… ce au rezolvat ? Dupa cativa ani firma a plecat. Asa ca, daca nu va mai fi rentabila fabrica, nemtii o vor muta.

    • Relu Patratelu Răspunde

      NIMENI in lumea asta nu le v-a lucra sub 450 de euro asa ca ar risca foarte mult sa incerce sa o mute !!In tarile din europa centrala muncitorii de acolo ar cere dublu !! Fiti uniti !!

      • Unu' Răspunde

        Serios?!?
        Uite un exemplu bun: Salariul minim pe economie la “frații” noștri de peste prut (Republica Moldova) este de 1000 de lei moldovenești, adică aproximativ 50 de dolari! (https://sputnik.md/economics/20161215/10355461/salariu-minim-moldova-supravietuiesti.html)
        Nici la vecinii noștri ucraineni nu e mai roză situația. În ambele țări salariile MEDII sunt de aproximativ 190 de euro!

        • Norick Răspunde

          @Unu’: Ai dreptate . Dar nu uita, ca tarile sus amintite nu sunt membre ale UE . Apropos , de ce crezi ca noi suntem in Uniune ? Chiar pentru a usura exploatarea economiei noastre. In schimb avem locuri de munca civilizate (na bine, nu m-am gandit chiar la DRM) si suntem indrumati in directia tehnologiei sau dezvoltarea industriei globale . La capitolul “salarii ” evident stam foarte prost fata de cei din vest , dar daca te gandesti real : nimeni nu ofera la piata 2 lei pentru o legatura de ceapa verde , daca vanzatorul cere 1 leu…;-)
          P.S. inapoi la subiect: vinovatii sunt romansii nostrii – marele sefi, cei care au vrut sa demonstreze la nemti , ca noi facem de 3 ori mai mult si de 4 ori mai ieftn… 😉 .-)

          • Unu'

            Perfect de-acord cu tine. Doar am vrut să arăt că se trăiește chiar mai rău decât la noi…
            Ucraina face pași importanți spre UE, dacă-i lasă Putin în 10 ani sunt membri și intrăm împreună și în zona Schengen …

  3. Ionica C Răspunde

    Recunosc am vindut muncitorii am vindut pe mine is un zero caracter nu am nici o valoare pup nemtii in fund asta is eu Ionica C

    • Norick Răspunde

      Mai adauga te rog la “zerourile” tale cultura si studiile… :-);-)

  4. Porik Răspunde

    NORIK cum este sa fi o viata sarac si doar postac, raspunde te rog cum i sa fi sarac si sa postezi toata ziua saracie ce esti

  5. Norick Răspunde

    Din fericire nu este cazul tarane.
    Dar spune-mi te rog cum te simti cand te cobori din tren la gara ?? Nu te ametesti pe asfalt ??? 🙂 🙂 😀

  6. Porik Răspunde

    Eu cred cã ai probleme cu mansarda Norick nenorocit !!!

  7. Drm Răspunde

    Norick asta ori e hodrea sub acoperire ori un dezechilibrat pt.ca tot timpul lauda conducerea Drm și este împotriva muncitorilor care își cer drepturile.

    • Norick Răspunde

      Si tu cine esti oare ? Un consatean a profesorului de mai sus ??? Unde am laudat eu firma asta lui peste hombre ?? Iti ajunge doar un sprit , ca este deja cald afara…. 😉

  8. Porik Răspunde

    Norik boschetarule, umbli cu blugi de la Kenvelo saracie ce esti,

  9. Norick Răspunde

    Te dai tu singur prost. 😉 Kenvelo ?? Da’ unde stii tu de firma asta fantoma ?? Umblii si pe la piata de vechituri ??

  10. Porik Răspunde

    Norik a cui sclav esti tu? Repede derbedeu ieftin ce rsti

    • Norick Răspunde

      Copile, da’ crezi, ca daca tu esti sclav pe banda rulanta, atunci toata lumea asa se procedeaza:-)))) Mare fraier esti atunci… ☺️ ? ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.