Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

Satu Mare, în topul județelor cu cele mai mici pensii

Județul Satu Mare se află în topul județelor cu cele mai mici pensii. Asta reiese dintr-o analiză făcută de Ziarul Financiar pe baza datelor furnizate de Casa Naţională de Pensii.

Astfel, cele mai mici pensii medii se mai află judeţele Botoșani și Giurgiu cu 790 de lei, după care urmează Vrancea (814 lei), Bistriţa (817 lei), Vaslui (818 lei) şi Satu Mare (822 lei).

Cel mai mare nivel mediu al pensiilor din România se înregistrează în sectorul 1 al Bucureştiului, unde un pensionar a încasat, în luna martie, o pensie medie de 1.445 de lei, cu 47% peste nivelul pensiei medii la nivel naţional (de 981 de lei în luna martie), arată Ziarul Financiar.

În topul judeţelor cu cele mai mari pensii se mai află cele care au avut mulţi angajaţi în industrie, unde salariile angajaţilor au fost mai mari decât media pe economie: Hunedoara (unde pensia medie este de 1.217 lei, nivel ridicat de foştii angajaţi din sectorul minier), Braşov (1.174 lei – unde sunt mulţi pensionari care au lucrat la Uzina Tractorul), Galaţi (1.059 lei – fostul combinat siderurgic Sidex, actual ArcelorMittal), Prahova (1.053 lei – industria petrolieră) şi Gorj (1.043 lei – minerit). În prezent, judeţe precum Hunedoara sau Gorj sunt pe ultimele poziţii din România în clasamentul judeţelor după cifra de afaceri a companiilor, după valoarea exporturilor sau a PIB-ului per capita, ca urmare a dezindustrializării.

2 comentarii

  1. D-REX Răspunde

    Astea sunt pensii dupa 40 de ani de lucru ? Bataie de joc . Pensia se calculeaza dupa coeficientul anual.In SATU MARE iese un coeficient sub 1.De ce nu calculeaza si pensiile speciale dupa coeficient?

  2. Călin Răspunde

    Oamenii trebuie să fie umili, pt. că atunci când primesc o pungă goală sau 2 lei la pensie să fie fericiți.
    Așa se controlează masele, nu vom avea niciodată un nivel de trai decent pt. că nu avem politicieni care să dorească acest lucru.
    Nu ne-ar mai putea manipula!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.