Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

FOTODOCUMENT. Taxa de mediu face prima victimă în județ. Ce comună rămâne fără salubritate

Taxa de mediu ce trebuie achitată Depozitului Ecologic de la Doba face prima victimă în județul Satu Mare. Comuna Craidorolț a rămas fără serviciu de salubritate.

”Având în vedere adresa Consiliului Judeţean Satu Mare, prin serviciul SPASIMD (Depozitul Ecologic Doba) cu privire la somaţia de plată către societatea Instal Ros SRL, vă informăm că începând cu data de 29.05.2017, societatea Instal Ros SRL ne-a notificat cu privire la sistarea serviciului public de salubrizare, ca urmare a neachitării taxei de mediu în valoare de 80lei/tonă de deşeuri depozitat, de către Primăria Craidorolț”, se arată într-un comunicat de presă remis de conducerea acestei primării.

Conform prevederilor în vigoare art.16, alin 1 din Ordinul M.M.A.P. nr. 2413/2016, “Începând cu data de 1 ianuarie 2017, proprietarii sau după caz, administratorii de depozite au obligaţia de a declara şi de a plăti la Fondul pentru mediu taxa pentru deşeuri inerte şi nepericuloase încredinţate de către terţi în vederea emiterii finale prin depozitare în spaţii autorizate în acest scop, în cuantumul prevăzut în anexa nr.2 la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobata cu modificări şi completări prin Legea nr. 105/2006 cu modificările şi completările ulterioare.”

”Cu privire la cele menţionate mai sus, vă comunicăm faptul că, această taxa de mediu revine proprietarilor sau, după caz, administratorilor de depozite, în cazul de faţă – Consiliului Judeţean Satu Mare, fapt pentru care Primăria Craidorolţ este exonerată de această plată”, mai spun cei de la Primăria Craidorolț.

Cer este că pânbă ce acest litigiu se va soluționa în vreun fel, firma care asigura salubritatea în comună nu va mai opera.

Acesta este doar primul caz. Se pare, însă, că, rând pe rând, acest lucru se va întâmpla cu majoritatea comunelor din județul Satu Mare.

 

2 comentarii

  1. Decebal Răspunde

    Haide-ți să ne schimbăm operatorul de salubritate, nu are nimeni trei tractoare vechi și o mână de oameni care lucrează în “doru leli” !!!!!!!!!!!!

  2. Rareș Răspunde

    Ce legătură are imaginea cu articolul, nu știu. Dar știu ca avem nevoie de taxe MICȘORATE, nu multiplicate mereu. O reală sortare a gunoiului si un interes sporit din partea celor in drept poate af fi de folos. Dar gunoiul adunat la gramada, nu poate decat sa incante colectorul de bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.