Ultima actualizare: azi, 20:54
Locale

FOTO & VIDEO. Un nou protest la APM Satu Mare. Pregătiți de grevă generală

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului – APM Satu Mare protează astăzi din nou. Ei stau în birouri şi nu desfăşoară activitate, fiind nemulţumiţi de nivelul de salarizare.

“Suntem nevoiţi ca astăzi, între orele 11:00 şi 1:00 să declanşăm conflictul de muncă, pentru eliminarea discriminărilor angajaţilor de la ANPM şi ai APM. Cu toţii suntem în culmea disperării pentru că nu ni s-au rezolvat revendicările salariale pe care le-am cerut mai mult de un an. Toţi angajaţii APM sunt în instituţie, dar nu desfăşoară activitate. Dacă nu se va rezolva, sau nimeni nu ne va lua în seamă nici în continuare, declansăm conflictul de muncă după care intrăm în grevă generală pe perioadă nedeterminată”, a declarat liderul de sindicat, Ramona Farcaş.

“Având în vedere că în urma protestelor anterioare din data de 14.03.2017, 21.03.2017 și 27.04.2017 nu a existat nicio reacție de susținere din partea Ministerelor /Guvernului /factorilor politici privind eliminarea discriminării angajaților din Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, mai mult lipsa de răspuns la solicitările noastre scrise, ne vedem nevoiți să declanșăm conflictul de muncă, astfel încât astăzi, 30.05.2017, între orele 11,00-13,00 angajații ANPM și ai APM- urilor vor fi într-un nou protest spontan și vor inregistra conflictul de muncă la Ministerul Mediului și la Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social”, arată reprezentanții Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu.

Prin declanșarea acestui conflict de muncă, ca și etapă premergătoare grevei generalese ajunge la:

  • diminuarea ratei de absorție a fondurilor europene,
  • sistarea emiterii actelor de reglementare necesare accesării fondurilor europene (autostrăzi, drumuri expres, modernizare/reabilitare de drumuri naţionale/judeţene, sisteme de management integrat al deşeurilor, sisteme de canalizare, parcuri industriale, conducte de transport gaze naturale, linii electrice aeriene, planurile pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor pentru fiecare bazin hidrografic în parte, reabilitare linii căi ferate de călători şi de marfă, cariere, planuri de management, parcuri eoliene,  strategii),
  • neîndeplinirea obligațiilor stabilite prin tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.
  • nerespectarea termenelor de raportare de către România, în calitate de stat membru UE, poate genera riscul declanșării procedurii de infringement, situații care vor determina costuri mult mai mari din partea Statului Român decât costurile generate de o creștere salarială pentru 1934 de salariați;
  • imposibilitatea funcționării sistemului pentru protecția mediului.

 

Sursa: Sindicatul APM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.