Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Vasile Ţânţaş merge la închisoare, dar scapă de plata sumei de 767.000 de euro

Omul de afaceri Vasile Ţânţaş merge la închisoare, dar scapă de plata sumei de 767.000 de euro pentru distrugerea hotelului Dacia. Aceasta este decizia Curţii de Apel Oradea.

Procesul a început în anul 2015, când Direcția Județeană de Cultură Satu Mare s-a constituit parte civilă şi a cerut pedepsirea vinovaţilor pentru distrugerea acestui monument istoric.

Prin sentinţa dată de Judecătoria Satu Mare Vasile Țânțaș era condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere la pedeapsa de un an de închisoare. De asemenea, el a fost obligat să plătească părţii civile Ministerul Culturii, prin Direcţia Judeţeană de Cultură Satu Mare suma de 767.500 euro, despăgubiri materiale.

Vasile Ţânţaş a făcut recurs la decizia magistraților de la Judecătoria Satu Mare, iar zilele trecute Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, admițând în parte apelul său.

Soluția pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Ţânţaş Vasile împotriva sentinţei penale nr. 1 din 05.01.2017 pronunţată de Judecătoria Satu Mare, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul laturii civile în sensul că: Înlătură dispoziţia instanţei de fond de obligare a inculpatului Ţânţaş Vasile la plata către partea civilă Ministerul Culturii, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la plata sumei de 767.500 euro despăgubiri materiale şi în baza art 25 Cod de procedură penală respinge ca nefondate pretentiile părţii civile. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. În baza art 275 alin 3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă.

15 comentarii

  1. Paul Mihai Răspunde

    Cred ca este o decizie incorecta ! Omul NU mai are bani si asta încă nu este o crima in România. Nu am văzut pana azi in România un primar condamnat la pușcărie pentru ca NU a facut ceva ce trebuia facut . Concret: de ce nu este condamnat Gyusy ,Coica si Gabor pentru imobilul proptit cu lemne ( de rasul Europei ! ) de pe strada continuare Ștefan cel Mare ? De ce nu văd la pușcărie pe nimeni de la Cultura țării si a judetului, cultura care suge legal si ilegal de multi ani ? Trântorii ăștia ce fac ? Concluzie : băgați toti întreprinzătorii la pușcărie si sa trăiască bine in continuare doar bugetarii !

    • Dr Cioca Răspunde

      Dar de Doru dece nu scrie nimeni cum a făcut medicina muncii pt Tăntas pe bani multi și pt Florisal.Si oare aparatura ceruta din străinătate pt spital unde a ajuns Dorele.

  2. Om Răspunde

    Aveti dreptate in ce ati scris , mai putin in cea ce priveste bugetarii. Cum nu merge ceva in tara asta, bugetarii sunt de vina. Sa va varsati frustrarile pe bugetari atunci cand dumneavoastra veti fi imaculat. Nu sunt bugetarii de vina ca se fura in tara asta sau ca avem politicieni tampiti. Asa ca terminati in a mai arunca cu piatra.

  3. Unul Răspunde

    Cum vine asta cu distrugerea dacă nu mai este prejudiciu??? Păi ce a distrus?

  4. Cristi Răspunde

    Doamne ferește ,sa condamni un om Pt Distrugere după ce a consolidat clădirea Dacia ,și cind omul nu mai are bani îl băgați la pușcărie .Incredibil așa ceva !!!

  5. izolator Răspunde

    Primarul Vetisului de ce nu merge la puscarie? El o dat hotelul

  6. Actor Răspunde

    Trist ! Orașul fara emblema, Ţânţaş fara libertate, toata lumea in pierdere. Nu pot sa nu observ ca pe facebucu unui ,,domn” sătmărean care se pretinde mare artist sunt niste postări extremiste. Omul este plin de ura , invidie, răutate, aberații si altele, contrar așteptărilor de la un artist cu suflet sensibil. Domnul se numește O. Bud. Si nu este la prima isprava de acest fel. Sigur ca uni vor sari sa-l apere, cum ca are dreptul la opinii, ca este un tip corect, justițiarului, etc…..dar bunul simț ? De ce trebuie sa vărsam atâta venin in spațiul public ! .?

  7. Relu Patratelu Răspunde

    Intr-o tara civilizata,dupa atatia ani in care un imobil,emblema a unui oras resedinta de judet,nu ar fi fost renovat de catre proprietar,ar fi fost demult confiscat si reabilitat din fonduri publice !!La noi tocmai invers:imobilul a fost distrus sub pretextul renovarii apoi lasat sa se deterioreze total !!Probabil primarul asteapta momentul in care urmeaza sa fie puse proptele din lemn si acestei cladiri !!De ce nu e in puscarie cel care a manarit toata afacerea,adica presedintele de consiliu judetean de pe vremea aia si care ,probabil,si-a tras partea din afacere ???????????

  8. Pop Ioan Răspunde

    Va mai recruta citiva colegi de celula ,sa devina pocaiti.Un an de puscarie valoreaza Hotelul Dacia.Ar trebui confiscata averea colosala pina la recuperarea prejudiciului si costurilor de readucerea cladirii pina in stadiul in care l-a “cumparat”.Dar soarta averii este deja “rezolvata”.Poate ca deja si catelul din curte are citeva vile si terenuri pe nume.

  9. Beton Răspunde

    Nu-i corect este doar invidie și ură ,omul nu mai are resurse sa continuie ce a început ,Rușine sa vă fie ???

  10. Irina Răspunde

    Romanul trebuie arestat și închis , ce au făcut ceilalți: din primărie, de la cultură și din alte domenii ? Au fost plătiți bine că să nu facă nimic în acest oraș decât să de laude deși suntem printre ultimele orașe din țară! Domnul care insultă credință omului este “inteligent, nevoie mare”, ti_o spune o ortodoxă!Acest Țânțaș , a făcut un ștrand destul de frumos,ce a făcut Szabo Ștefan, Iuliu Iles, ,acel O.Bud, ….Etc….? …..știu ei cu ce avantaje…..

    Irina Klara

  11. Vultul Răspunde

    Dar Vulturescu? El ce pedeapsă va primi? Sau il salvează iarăsi Securitatea?

  12. sm Răspunde

    Hotelul Dacia este un monument de categoria A, a cărui vânzare este INTERZISĂ prin lege !!! Cine a vândut hotelul Dacia???? De acolo pornește vina și responsabilitatea.

  13. Victor Răspunde

    Deci face un an si ramane cu hotelul si banii? Cool

  14. CETATEAN Răspunde

    CEL MAI VINOVAT ESTE FOST PRIMAR, CARE A CEDAT HOTELUL DACIA, VA DATI SEAMA CATI BANI S-AU PIERDUT DIN CAUZA LOR, NUNTI, BOTEZURI, SI BANCHETELE DE LA ELEVI, PAREREA NOASTRA ASTEA NU SUNT PREJUDICII??? CUM POTI SA DAI O CLADIRE SIMBOLUL ORASULUI S-M DE CATEGORIA A, UNEI PERSOANE?, ESTE NORMAL CA BAIATUL LUI TANTAS , SAMI, LUCRA IN PRIMARIE, ALO D.N.A SE AUDE?? AR TREBUI SA VERIFICATI ASA CEVA ! ORICINE DIN LUMEA ASTA NU AR ACCEPTA ASA CEVA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.