Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Zborurile de pe Aeroportul Satu Mare, puse în pericol. Care sunt motivele

Chiar dacă greva de avetisment de astăzi a celor de la Romatsa, desfășurată între orele 11.00 și 13.00, nu a afectat niciun zbor de pe Aeroportul Satu Mare, o eventuală grevă generală ar putea pune într-un real pericol cursele de aici.

Directorul Aeroportului satu Mare, Nicolae Fechete, explică în ce măsură pot fi afectate zborurile de la Satu Mare de greva celor de la Romatsa.

”Noi nu avem zboruri programate către București, astfel că greva celor de la Romatsa nu ne afectează nicicum. De data asta. Dacă vor intra în greva generală atunci toate legăturile cu Bucureștiul vor fi afectate, și nu știu ce dispoziție o să primească angajații Romatsa de la Satu Mare. Este greu de spus dacă în cazul unei greve generale zborurile de la Satu Mare nu se vor putea desfășura. Ei au spus că în caz de grevă generală vor deservi o treime din zboruri. Dar care o vor fi acelea, nu se știe. Probabil că o să anunțe punctual pe zile și care zboruri vor fi deservite, atunci când va fi cazul”, a declarat, pentru PortalSM, directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete.

Sindicaliștii de la Romatsa își cer scuze călătorilor pentru eventualul disconfort și explică ce a determinat luarea acestei decizii.

”Nu mai vrem să pozăm în vinovați, din cauza incompetenței, indolenței și lipsei de răspundere a unor indivizi necalificați. Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) a transmis, joi, că își cere scuze pentru disconfortul creat vineri, la prânz, din cauza grevei de avertisment.  Greva este urmarea unei lungi bătălii pentru păstrarea prestigiului acestei instituții românești, ROMATSA, pentru depolitizarea și decăpușarea ei. Nu urmărim avantaje materiale, ci siguranța locului de muncă, în condițiile în care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu pași programați la faliment și înstrăinare”, spun sindicaliștii.

7 comentarii

  1. sm Răspunde

    La o grevă împotriva DEPOLITIZĂRII ar trebui să participe toate instituțiile din această țară!! Oare când va câștiga competența profesională???!!!

  2. Mihnea Răspunde

    Mai sindicalistilor….nu va e rusine? Uitati-va cati bani toaca Romatsa la Satu Mare….trei jeep-uri, toate parcate sfiator in fata aeroportului….unde au locuri rezervate nuai pentru ei, un passat doar pt director….sediul din Paulesti doar pt el si secretara….si asta la doua zboruri pe zi. Chiar nu va e rusine….

  3. Mihnea Răspunde

    Si poate explica sindicalistii de ce tin aeroportul SM inchis opt ore pe zi….cat au ei program de siesta, si la fel in week-end,

  4. Mihnea Răspunde

    Ca restul…cu santajarea celor de la wizz sa angajeze nevestele si fiicele sindicalistilor la aeroport este deja legenda :). Incepeti aici dragilor deparazitarea…ca e de munca.

  5. X Răspunde

    Mihnea!!! Spune-mi, te rog, de unde procuri ceea ce tragi pe nas, ca as vrea si eu!!!!

  6. Mihnea Răspunde

    Din viata de zi cu zi….din pacate.

    • Cristi Răspunde

      Dle Mihnea, pe Aeroportul din Satu Mare își are sediul… aeroportul. Aeroportul și ROMATSA sunt entități juridice separate, cu sedii separate. Cel puțin așa reiese de pe site-ul RA Aeroportul Internațional Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.