Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

VIDEO. Sătmărenii au pedalat pentru Bibliotecă. Evenimentul, la a V-a ediție

Aproape 300 de sătmăreni au pedalat pentru Bibliotecă în cadrul celei de a V-a ediție a  campaniei de advocacy și coalizarea comunității ”Pedalez pentru bibliotecă”.

Evenimentul, organizat de Biblioteca Județeană, este susținut financiar de Consiliul Județean Satu Mare și se derulează în parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Școlar Județean, Poliția locală Satu Mare, Școala de Arte Satu Mare, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Crucea Roșie și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

S-a pedalat ”roată la roată”, sub escorta Poliției rutiere, pe traseul: Catedrala romano-catolică – Strada Ștefan cel Mare – Strada Ceahlăului – Strada Wolfenbüttel – Strada Eroilor – Strada George Călinescu (cu oprire de 10 minute la nr. 51, în fața Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, ce adăpostește Filiala nr. 3 a Bibliotecii Județene Satu Mare) – Aleea Ilișești – Strada Anghel Saligny – Strada Rodnei – Strada Fabricii – Strada Avram Iancu –Bulevardul Traian – Parcul „Grădina Romei”, cu acces pe intrarea principală, la Casa Verde.

Aici, în timpul unei binemeritate pauze de 30 de minute, oficialitățile județului și municipiului Satu Mare, dar și organizatorii evenimentului, au rostit mesaje de susținere a bibliotecii, urmate de un scurt moment artistic asigurat de cursanți ai Școlii de Arte Satu Mare.

Returul s-a făcut pe următorul traseu: Parcul „Grădina Romei” – B-dul Traian – Parcul Central, intrarea din fața Hotelului „Dacia”. Punctul final al campaniei s-a derulat în fața statuii lui Vasile Lucaciu, cu o tombolă cu premii și alte surprize oferite de organizatori și de sponsorii evenimentului.

Această campanie a fost organizată cu scopul de a promova Biblioteca Județeană Satu Mare, serviciile pe care le oferă întregii comunități, de a încuraja lectura și un stil de viață sănătos prin folosirea unui mijloc de transport ecologic. De asemenea, organizatorii și participanții vor transmite mesajul că biblioteca este importantă și că Satu Mare merită un sediu nou și modern pentrubiblioteca publică,dotat la standardele secolului XXI.

“Evenimentul inițiat de Biblioteca Județeană Satu Mare și susținut de Consiliul Județean se bucură de o mare popularitate în comunitatea sătmăreană. Edițiile precedente au mobilizat sute de oameni, înregistrându-se participanți de toate vârstele și din toate categoriile socio-profesionale. Reprezentanții autorităților publice locale și județene au pedalat alături de copiii, adulții și bunicii care s-au alăturat evenimentului“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Unic în țară, evenimentul a fost premiat în anul 2013 la Conferința Națională  „Future Libraries”, secțiunea „Idei pentru mâine@biblioteca ta! Impact, Advocacy & Mobilizarea comunității”. Premiul ce i-a revenit Bibliotecii Județene Satu Mare pentru campania „Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaștere, pe plan național și internațional, a implicării și profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.