Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Zeci de service-uri auto ilegale la Satu Mare. RAR vrea comisii mixte de control

 

Zeci de service-uri auto funcţionează ilegal în judeţul Satu Mare. Anunţul a fost făcut astăzi de către directorul Registrului Auto Român Satu Mare, Cristinel Darie, care a solicitat şi formarea unor echipe mixte de control la aceste service-uri.

În județul Satu Mare activează 186 de operatori economici autorizați care desfășoară activități de reparații și/sau reglare pentru vehicule rutiere, 20 de stații ITP și 19 operatori care dezmembrează vehicule rutiere. În urma controalelor efectuate de Departamentul de Supraveghere Piață din cadrul RAR au fost identificați 46 de operatori economici neautorizați sau persoane fizice care desfășoară activități de reparații și întreținere auto și operatori care dezmembrează vehicule rutiere.

“Având în vedere autoritatea de care dispuneți, în sprijinul drepturilor și intereselor cetățenilor, solicităm sprijinul pentru identificarea persoanelor fizice neautorizate și neînregistrate fiscal și a operatorilor economici care nu respectă prevederile legale din domeniul auto, contribuind la asigurarea legalității desfășurării activităților cu impact în securitatea rutieră”, a precuzat şeful RAR.

Concret, acesta solicită semnarea unui protocol de cooperare privind controale la nivelul județului Satu Mare cu tema respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr.82/2000 “privind autorizarea operatorilor economici care desfășoară activități de reparații, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucție a vehiculelor rutiere, precum și de dezmembrare a vehiculelor uzate” între: Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare, Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Satu Mare, Garda Națională de Mediu, Comisariatul Satu Mare, Registrul Auto Român, Instituția Prefectului – Județul Satu Mare.

Instituțiile participante la acest control își vor desemna reprezentanții în echipa de lucru în coordonarea Instituției Prefectului. Această echipă va redacta un Protocol de Cooperare, va centraliza bazele de date cu operatorii economici care efectuează lucrări, va stabili modalitățile de control, aria și perioada controlului, modul de abordare a persoanelor fizice neînregistrate fiscal, echipele de control, actele de constatare și modalitatea valorificării acestora.

Coordonarea echipelor și centralizarea rezultatelor se va face la nivelul Instituției Prefectului.

 

Un comentariu

  1. Sandu Răspunde

    Rusine sa fie la acest penal, habarnist….
    Candva repara pompe de injectie, pupaciosu dracului.
    Acest om, nu este om, este o JIGODIE a societatii, comunist imputit.
    ….si multi multi oameni de la conducere, nu numai la RAR si la alte institutii a statului…
    Nu sunt atelier auto, nici nu am asa ceva, in schimb am avut ocazia sa ma intalnesc cu el, in cadrul unei
    control, la un atelier unde am lucrat…saracu de el.
    Doamne fereste de asemenea Babuini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.