Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Grevă Japoneză la Prefectură. Politica salarială discriminatorie, principala nemulțumire

Funcționarii din cadrul Prefecturii Satu Mare vor organiza miercuri o grevă japoneză, fiind nemulțumiți politica salarială discriminatorie a Parlamentului și Guvernului României.

”Angajații Instituției Prefectului-Județul Satu Mare vor organiza miercuri 31 mai 2017 o grevă de avertisment de tip grevă japoneză. Principala nemulțumire se referă la politica salarială discriminatorie a Parlamentului și Guvernului României, precum și a Ministerului Afacerilor Interne în raport cu funcționarii publici și personalul contractual din Instituțiile Prefectului, ale căror salarii sunt în momentul de față cu cca 50% mai mici decât majoritatea celor din serviciile publice deconcentrate, consilii județene și primării.

Protestul are în vedere faptul că în data de 16 mai 2017 în Camera Deputaților a fost respins amendamentul la legea de aprobare a O.U.G. nr.2/2017, care propunea majorarea salariilor brute pentru angajații din Prefecturi, asta în condițiile în care amendamente similare ce vizau majorări salariale pentru angajați din alte autorități și instituții publice au fost adoptate.

Precizăm faptul că aprobarea acestui amendament nu ar fi produs un impact major asupra bugetului de stat, întrucât numărul angajaților din Prefecturi este mult mai redus decât cel din oricare din instituțiile/autoritățile menționate. Scopul protestului este redarea demnității Instituției Prefectului prin majorarea salariilor de bază așa cum s-a dorit prin amendamentul mai sus menționat”, se arată într-un comunicat remis de sindicatul din cadrul Prefecturii Satu Mare.

 

7 comentarii

  1. jucariile si valea! Răspunde

    da,da sigur alti pututrosi care vor bani !mergeti acasa fratilor daca nu va place ,nu va obliga nimeni sa lucrati pe bani putini,la capacitatea si competenta voastra se bat angajatorii sa va recruteze.

  2. Unu' Răspunde

    Propun ca toți puturoșii din CJ să încerce o săritură Bungee Jumping, de pe palat, dar fără Bungee!
    Cam toți incompetenții angajați de către pierde-vară de ștefuț ar trebui să-și dea demisia sau să sară …de pe palat!

  3. una/unul Răspunde

    confunzi institutiile, cj nu este = cu prefectura, iar de sarit …hai sa sarim impreuna

    • Unu' Răspunde

      Mea culpa!
      Spor la sărituri, io-s sclav la privat ca să aveți voi ce huzuri!

  4. Roman Răspunde

    Trebuia mai repede. Colaborati cu alte prefecuri, altfel nu veti reusi.

  5. observator Răspunde

    Am venit de vreo 3 ori în contact cu încompetenţa oamenilor din prefectură.Jalnici!!!!

  6. De ris Răspunde

    niste pile politice toti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.