Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO/VIDEO. Ziua Europeană a Parcurilor, marcată de preșcolari la Satu Mare

Preșcolari din 16 grădinițe din municipiul Satu Mare au participat azi la o acțiuni de amenajare a insulei verzi din sensul giratoriu amenajat la intersecția bulevardului Cloșca cu strada CA Rosetti. Acțiunea face parte din cadrul manifestărilor organizate astăzi de Ziua Europeană a Parcurilor.

Prin aceste acțiuni, preșcolarii doresc senzibilizarea comunității sătmărene cu privire la importanța spațiilor verzi, a necesității extiunderii acestora și, nu în ultimul rând, a valorificării deșeurilor verzi ca și compost în vederea reducerii cantităților de deșeuri depozitate la groapa ecologică.

În acest sens, în cadrul programului ”Cu mic cu mare la compostare”, inițiat de APM în parteneriat cu Primăria Satu Mare, amenajarea insulei verzi mai sus amintite s-a făcut prin valorificarea compostului realizat de preșcolari.

La eveniment au participat câte patru preșcolari și un cadru didactic de la cele 16 grădinițe din municipiul Satu Mare care, începând cu data de 1 martie implementează programul la nivelul grădiniței, valorificând deșeurile verzi prin compostare, utilizând instalațiile asigurate de către Primăria Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.