Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

FOTO. Ziua Rezervistului Militar, sărbătorită la Satu Mare

Subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás a participat miercuri, 31 mai 2017, de la ora 11,00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ la aniversarea organizată de Ziua Rezervistului Militar din toate asociaţiile judeţene care îi reprezintă. Adunarea festivă a fost organizată de către Cadrele militare în rezervă şi retragere din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Cu acest prilej, subprefectul le-a mulţumit pentru activitatea lor profesională şi a apreciat că mulţi dintre militarii în rezervă continuă să se implice în viaţa comunităţilor din care fac parte, în educarea tinerei generaţii în spiritul patriotismului.

“Vă mulţumesc, în numele sătmărenilor pentru dăruirea, curajul şi abnegaţia de care aţi dat şi daţi dovadă! În această zi de sărbătoare transmit tuturor celor aflaţi în rezervă sau în retragere sincere urări de sănătate, împliniri pe toate planurile, alături de cei dragi! La mulţi ani!” a transmis subprefectul Altfatter Tamás.

În fiecare an, în data de 31 mai se aniversează „Ziua Rezervistului Militar”, eveniment important pentru armata română, instituit prin Hotărârea de Guvern nr. 467/12.05.2010. Acesta este un prilej potrivit pentru a elogia activitatea celor care au slujit ţara sub drapelul tricolor, în calitate de cadre militare – ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri ori voluntari angajaţi pe bază de contract. Este ziua celor care, trecuţi în rezerva armatei, promovează, în continuare, valorile fundamentale ale democraţiei şi statului de drept, interesele şi simbolurile naţionale ale României, spiritul de jertfă şi unitatea de corp ale militarilor, sentimentele de preţuire şi respect faţă de trecutul poporului român.

Sursa: Prefectura Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.