Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Contract de 25 milioane euro pentru drumul Beltiug-Bogdand-Hodod. Felicitări pentru Consiliul Judeţean

La sediul Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc astăzi semnarea contractului de finanțare pentru “Modernizarea drumurilor județene DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ 196 Corund – Bogdand – Hodod limita de județ Sălaj”.

Contractul a fost semnat de către preşedintele CJ, Pataki Csaba şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, Marcel Boloş, în prezenţa primarilor comunelor prin care trece drumul: Beltiug, Hodod, Bogdand, Supur şi Corund.

Acesta este primul proiect câștigat pe noul Program Operațional Regional de către Consiliul Județean.

“A fost primul proiect pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 depus de judeţul Satu Mare. Am fost printre puţinele judeţe care am trecut printre toate filtrele administrative şi procedurale”, a afirmat Pataki.

În cadrul conferinţei, Marcel Boloş a ţinut să felicite echipa de la Satu Mare care s-a ocupat de scrierea proiectului.

“Aş vrea să felicit echipa de la Satu Mare pentru eforturile care s-au făcut ca acest contract de finanţare să poată fi semnat astăzi. Proiectul tehnic al structurii rutiere se adresează unui număr de patru comunităţi locale cu 13.152 de locuitori, care are o lungime totală de 34 de km şi o valoare de 25 milioane euro. Este un proiect însemnat pentru judeţul Satu Mare dar şi pentru regiunea de dezvoltare nord vest”, a declarat Marcel Boloş.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multinodale.

Valoarea totală a proiectului este de 115.107.493,22 lei, din care:

–         asistența financiară nerambursabilă din partea Uniunii Europene și a Guvernului României în valoare de 112.708.993,08 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului,

–         contribuția Consiliului Județean Satu Mare în valoare de 2.300.183,53 lei, reprezentând 2% din valoarea eligibilă a proiectului,

–         cheltuieli neeligibile în valoare de 98.316,61 lei,

–         valoare TVA  18.165.705,79 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 38 de luni, din care perioada de realizare a lucrărilor va fi de 22 de luni.

La final, președintele Pataki Csaba le-a transmis localnicilor să mai aibă răbdare că va mai dura până la începerea lucrărilor, dar a dat asigurări că acesta va fi bine făcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.