Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO. Dacă Florisal şi Primăria dorm, și-au tăiat singuri iarba din curtea blocului

După cum am scris, iarba în mai multe cartiere din Satu Mare are mai bine de jumătate de metru înălțime. Un sătmărean ne-a transmis fotografii şi mesaje spunând că nu li se mai văd copiii din iarbă. Între timp, locatarii altui bloc au ieşit în curte, au pus mâna pe motocositoare şi au tăiat iarba. Au pus şi copii la muncă, iarba tăiată transportând-o de acolo cu roabele de jucărie ale copiilor.

Zonele verzi sunt la fel de neîntreţinute şi în alte cartiere din Satu Mare, cum ar fi Carpaţi.

Dincolo de revolta cetăţenilor că plătesc taxe către Florisal şi impozite către Primărie, nu au lipsit ironiile.

“Vezi că poate din prea mult zel, mai stii, vine Primăria sau Florisal și vă amendează ca le-ați făcut munca!”, a spus o sătmăreancă.

14 comentarii

  1. betivan ratat Răspunde

    Primașu e ocupat cu beutu,amu se hodineste ca tare a mai lucrat de zilele orasului si o organizat si gulașu pe baț din Gradina Romei.Da nu-i bai,gumișu Gergo se ocupa si de voi .O sa cumpere la fiecare asociatie o capra si o oaie.Capra tunde gardu si oaia …restu.O sa aveti totu tuns, frezat plus lapte,lana,carne ,branza si “masline” moca!Așe ca-i fain cu astia la Primarie?

  2. Zoli Răspunde

    Foarte bine au fãcut. Bravo lor. Un exemplu bun şi altor locatari de blocuri !

  3. omul bine Răspunde

    Laudabila fapta, dar nu-I treaba lor!! Sunt altii platiti sa o faca, dar iau banii , dau comisionul si restul le ramane net. Vedeti tot orasul neintretinut. Centrul nou vi se pare ok? Florile sunt uscate si pline de iarba. Rusine tuturor celor raspunzatori de imaginea orasului!! Nepasare si nesimtire grosolana!

  4. Zoli Răspunde

    Aşa oraş ca Satu Mare mai rar, multã mizerie, praf, drumuri proaste, strãzi neasfaltate, plin de lucrãri nesupraveheate în carosabil, jalnic în orice caz.

  5. Marusca rusca Răspunde

    Fara echipament de protectie,ochelari,manusi,surt,….da un-te crezi mai zmaule.? Apoi ai sta la UPU, si zau ca nu ta hi ghine!

  6. Lolo Răspunde

    Ar trebui sa ne unim toți sătmărenii și să nu mai plătim Florisalul până nu își fac datoria.

  7. fazanul din tufisul desfrunzit Răspunde

    Demisia incompetentului de Maskulic , in afara sa bea cu primarul in fiecare zi nu face nimic

  8. Zoli Răspunde

    Prea scump Florisalul ãsta, iar serviciile lor sunt batjocurã totalã. Primãria Satu Mare licitație urgentã ptr. o altã firmã de profil şi servicii corecte. Oraş mizerabil.

  9. Mihnea Răspunde

    Unde e militia locala….sa amendeze huliganii astia care strica asoectul orasului si fura iarba? Mai ales ca nici nu au taiat drept, nu au lasat pet-uri d bere dupa ei si asa mai departe

  10. Badea Gheorghe Răspunde

    Eu la casă singur trebuie să-mi tund iarba din fața casei și iarna eu îmi deszăpezesc trotuarul și plătesc impozite mai mari decât cei de la bloc!
    La mine de ce nu vine nimeni să-mi tundă iarba? Păi eu nu aștept să crească ditamai jungla! Am grijă și de porțiunea de stradă din fața casei ca și de curtea mea, și nici nu parchez pe trotuar!
    Pe vremuri, când stăteam și eu la bloc, se mândreau oamenii că au curțile și aleile din jur curate! Ne adunam majoritatea bărbaților în weekend la o bere și făceam curat!, acum ne-am băștănit, nu mai facem nimic ci doar așteptăm să vină primarul să facă în locul nostru … Ăștia suntem …
    Pe de altă parte, contractul cu Florisalul e de prisos! Nu colectează selectiv, așa cum și-au asumat obligaticvitatea prin contract, nu întrețin spațiile verzi, nu fac curățenie pe străzi – suficiente motive pentru rezilierea contractului! Acuma depinde fostul primar ce act adițional a semnat cu ei, poate că ar fi prea scump să reziliem contractul!

    • fost orasean Răspunde

      Badea Gheorghe…. Felicitări pentru comentariu!! Parcă mi-ai citit gândurile! Nu se poate că omul sa se fi schimbat chiar în halul asta! Așteaptă să fie șters și la fund!! În anii 90 se făcea chiar și concurs între blocuri cu cea mai frumoasa gradina sau alee acuma doar stau oamenii pe balcon așteptând Primarul,Florisalul, poliția sau pe oricine sa le facă curat…..Unii orășeni sunt deja chiar jalnici….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.