Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTOGALERIE. Jungla din Carpaţi II. Nu se mai văd oamenii pe alei

Jungla din Carpaţi II. Sătmărenii continuă să ne trimită fotografii cu zonele verzi din oraş, după ce am publicat mai multe materiale cu spaţii neîntreţinute. Dacă în Micro 17 oamenii reclamă că nu li se mai văd copii din iarbă, din pozele trimise de o cititoare rezultă că în Carpaţi II nu se mai văd oamenii de vegetaţia care s-a dezvoltat necontrolat, fără să fie deranjată de vreun muncitor.

“Jungla din Carpați 2. Pozele sunt făcute pe Cibinului și Dorna, dar situația e valabilă pentru tot cartierul”, ne-a scris o sătmăreană.

Imaginile vorbesc de la sine, nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

Aşadar, fii reporter! Portalul eşti chiar tu!

12 comentarii

  1. Badea Gheorghe Răspunde

    Întreb eu, fără să fiu cârcotaș, cine a plantat acei arbuști acolo, că nu prea sunt din flora spontană?!?
    Eu la casă singur trebuie să-mi tund iarba din fața casei și iarna eu îmi deszăpezesc trotuarul și plătesc impozite mai mari decât cei de la bloc!
    La mine de ce nu vine nimeni să-mi tundă iarba? Păi eu nu aștept să crească ditamai jungla! Am grijă și de porțiunea de stradă din fața casei ca și de curtea mea, și nici nu parchez pe trotuar!
    Pe vremuri, când stăteam și eu la bloc, se mândreau oamenii că au curțile și aleile din jur curate! Ne adunam majoritatea bărbaților în weekend la o bere și făceam curat!, acum ne-am băștănit, nu mai facem nimic ci doar așteptăm să vină primarul să facă în locul nostru … Ăștia suntem …
    Pe de altă parte, contractul cu Florisalul e de prisos! Nu colectează selectiv, așa cum și-au asumat obligaticvitatea prin contract, nu întrețin spațiile verzi, nu fac curățenie pe străzi – suficiente motive pentru rezilierea contractului! Acuma depinde fostul primar ce act adițional a semnat cu ei, poate că ar fi prea scump să reziliem contractul!

    • Szalma Jack Răspunde

      De-aia ,pentru ca acolo la tine doar tu ai acces,eu nu am,doar tu te bucuri de ”spatiul” tau verde!! Daca vrei,hai sa facem schimb,si ma ocup eu de spatiul verde de care dispui !Vrei?Eu am ales sa stau in bloc,iar primarul a ales sa fie primar, sa fie platit din bani publici,atat el cat si angajatii lui,iar contractul cu firma de intretinere spatii verzi tot el o gestioneaza,asa ca…la treaba altfel ne suparam !!

      • ei, da Răspunde

        prietene, ia o gura de aer proaspat, ca imediat pleznesti la cum te infoi asa de dimineata…

      • Badea Gheorghe Răspunde

        Scuză-mă dar am specificat clar, este vorba despre spațiul public din fața casei, nu despre curtea proprie …
        Și când stăteam la bloc, chiar dacă eram copil, ieșeam cu adulții și întrețineam spațiul verde din jurul blocului, stăteam în M17, chiar lângă piață, pe Jocului!
        Pe vremuri firecare asociație era responsabilă de spațiul verde din jurul blocului, n-a venit Florisalul sau altă firmă decât să ridice gunoiul!
        Iar despre schimb, ce să spun, și au am stat la bloc vre-o 35 de ani, apoi am muncit (la privat 100%) și mi-am permis o casă cu curte și cu front la o stradă, pe care eu o întrețin tot anul! Și, sincer, sunt mândru de cum arată! Ca și mine sunt sute, poate mii, deci nu-ți înțeleg frustrarea …

  2. Zoli Răspunde

    Ia sã mai punã mâna puțin şi cei de la bloc, cã n-or pãți hãpt nimic, încã din contrã or face puținã mişcare.

  3. x Răspunde

    Tufele alea nu au crescut într-un an atâta. Au cel puțin 2 ani dacă nu 3 de când nu au văzut mână de Florisal. Așa că eu am o singură întrebare către portalsm. Anul trecut nu văzuși tufa netunsă? Asta așa ca să vorbesc oltenește. Aaaa, atunci era Coica primar.

  4. sad Răspunde

    Sa ne bucuram de perdea naturala impotriva prfului, si aier curat de padure… as aca si o gluma.
    Tufele astea sunt tufe care au o crestere rapida, de aceea se planteaza ca si gard viu, sunt lastari proaspeti din aceasta primavara, nu are treaba nici vechea conducere nici noua conducere cu aceatsa problema. Vechea conducere si noua conducere defapt nu are nici o problema, poate vor aduce capre in cartiere sa pasca iarba si astfel vor avea locatari si lapte si aier curat, si copii cu ce sa se joace.
    P.S Nu sunt din generatia Ceausista , dar eu la casa mea de dragu de a intra pe poarta cu un gust placut imi curat trotuarul si copaci din fata casei, iar eu am crescut la bloc unde parinti mei nu prea aveau nevoie de primar sau de Florisal ca sa isi curete in fata blocului, se adunau, construiau o banca pe care sa stea la o bere, plantau un pom, tundeau un gard, punea flori…..etc. Iar acum fie ca esti din generatia Ceauista sau nu faceti acelasi lucru. Am stat in M17, (fara lauda) pana acum 7 ani cand stateam in blocul respectiv am tuns iarba si tufele de pe langa bloc, (singur), de atunci si pana zi blocul unde am locuit arata ca si cel din poza.

    • x Răspunde

      O fi tufe cu creștere rapidă cum spui, dar eu încă nu am au auzit vreo specie care să crească 2-3 m într-un an cum arată cele din poză. Eventual Paulownia dar aia nu este tufă. În rest ai dreptate.

  5. Părere Răspunde

    Tot in CII,pe Ganea,sunt câteva zone verzi, extrem de elegante şi bine întreţinute.Oameni diferiţi…Ce ar trebui facut de către primărie ar fi eliminarea corcoduşilor şi a altor pomi fructiferi care sunt inestetici şi fac mizerie.Nici carpenii nu sunt arbori ornamentali(s-au pus de curând).Ar fi foarte uşor să se planteze puieţi de arţar ,care sunt peste tot unde sunt arţari maturi,în zone alese de prin cartiere iar când sunt destul de mari să se facă plantarea definitivă.Eu însumi am făcut acest lucru fără să mă coste nimic.Primăria ar putea implica şi asociaţiile de locatari în această acţiune.

    • Szalma Jack Răspunde

      Dar carpenii ce au???!!!Teii ce au,pentru ca e plin de tei ???!!!!La fel ca paltinii,care predomina zona,carpenii sau teii se poat usor toaleta la nevoie,la fel si pomii fructiferi !!Tu poate esti din alta tara,probabil Tara Oasului,si ai vrea sa ai arbori ornamentali de pe acolo,in speta portocali si mandarini !!! Aasta doar daca stii bancul cu osanul care,in toiul iernii, a venit in vizita la parintii lui Bula incaltat in adidasi,caci asa era moda,iar lui Bula i-a adus portocale si mandarine.Cand a fost intrebat la scoala de catre invatatoare daca stie o tara exotica,Bula a raspuns:Tara Oasului !!Primaria sa se organizeze si sa-si faca treaba,de-aia am ales un primar care vrea ca salariile angajatilor primariei sa fie de 7-8 mii de lei !!! Stai pe ”sezutul” tau, ca nu e treaba ta !!

      • Părere Răspunde

        Ce ai omule?S-a umflat păsula-n tine?Teii şi paltinii sunt super faini am zis că nu?Corcodusii fac mizerie iar ceilalti pomi fructiferi la fel plus ca nu au o coroana eleganta ca arborii ornamentali(nu degeaba le zice asa,se pare că nu cunoşti noţiunea). Îi fi unul din ţăranii care şi-au pus pruni sub geam în speranţa că se va aduna ceva de o pălincă…

  6. Szalma Jack Răspunde

    Nu numai ca nu se vad,dar boschetarii au transformat ”jungla” de boscheti in toalete ”publice” in care isi fac nevoile nestingheriti iar cei mai curajosi au trecut si la ”amor rural” intre boscheti !!! Iar Gabor bascsi se gandeste cum sa le mareasca salariile angajatilor de la primarie la 7-8 mii de lei pe luna !!Sunt curios cat vor rezista satmarenii pana sa dea cu cineva de pamant, incat sa-i zboare clopul de honved !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.