Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Gabriel Leş a predat comanda Ministerului Apărării. Mesajul de final de mandat

Sătmăreanul Gabriel Leș a predat astăzi comanda Ministerului Apărării Naționale (MApN) colegului său de partid, Adrian Țuțuianu. Gabriel Leș își va continua activitatea la Bucureşti din fotoliul de senator.

Astăzi închei mandatul de ministru al Apărării Naţionale, pe care îl predau colegului meu Adrian Ţuţuianu.

Cei care mă cunoaşteţi ştiţi că sunt un om realist, un om de echipă. Poziţiile de demnitate publică pe care le-am ocupat de-a lungul timpului au fost onorante pentru mine şi mi-am asumat cu seriozitate atribuțiile funcțiilor, am contribuit cu toată energia la împlinirea obiectivelor echipei. Aceste funcții încredințate au reprezentat pentru mine punți pentru demararea unor proiecte importante, prin care mi-am exprimat viziunea şi am adus plus valoare în administraţia publică, locală sau centrală, în care am activat.
Importantul portofoliu al apărării, pentru care am fost mandatat timp de șase luni în GuvernulRomâniei, a însemnat pentru mine oportunități fructificate pentru minister, pornirea sau deblocarea unor proiecte ce păreau demult stagnate, dar şi depășirea unor situaţii-limită, pe care le-am gestionat împreună cu echipa de conducere a ministerului.

Aprobarea în Parlamentul României a celor opt programe esențiale de înzestrare a Armatei, corecturile promovate pe segmentul financiar în domeniul drepturilor militarilor activi dar și în rezervă, prin majorarea pensiilor militare, completarea Ghidului Carierei Militare, adoptarea normelor metodologice ale statutului rezervistului voluntar, modificarea normelor metodologice a prevederilor Legii privind veteranii de război, modificarea Legii 346, consolidarea dimensiunii UE – NATO, prin vizite importante ale omologilor polonez şi britanic, pregătirea vizitei în SUA (din păcate nu s-a mai concretizat), pregătirea documentaţiilor de finanţare europeană în cadrul proiectului Crucea Caraiman sau coordonarea demarării modernizării stadionului Steaua sunt doar câteva repere care îmi vin acum în minte.

Nu pot spune că nu am regrete. Sigur că puteam face mai mult de atât sau mai bine. Dar acestea mi le asum cu responsabilitate şi sunt convins că noul mandatar al portofoliului va crea cadrul optim pentru a continua programele şi proiectele pe care Armata română le aşteaptă şi de care are nevoie.

Am cunoscut mulți oameni valoroși în armata noastră și le mulțumesc fiecăruia dintre ei pentru modul în care și-au servit sau își servesc Țara. Un gând special vreau să transmit, în aceste momente, în particular, veteranilor de război, atât celor care au supraviețuit ultimei conflagrații mondiale, cât și celor din teatrele de operații. Văzând toate acestea, nu pot spune decât că sunt norocos că viaţa mi-a oferit a vedea şi un alt sens: să fim recunoscători pentru tot ceea ce avem şi să mulţumim pentru asta.
Vă mulţumesc și vouă, celor ce aţi rămas conectaţi la conţinutul acestei pagini, şi îmi doresc din tot sufletul să rămâneţi alături de Armata noastră, aşa cum aţi demonstrat până acum. Misiunea mea continuă, ca ales al sătmărenilor în Senatul României, şi îmi voi continua munca pentru comunitatea din care provin”, a transmis Gabriel Leș pe pagina sa de Facebook.

 

11 comentarii

  1. sorin Răspunde

    Cei care mă cunoaşteţi ştiţi că sunt un om realist, un om de echipă. Ce om de echipa! Om care si-a negociat functia de presedinte al PSD Satu Mare pe la spate fata de colegii din judet, a crezut ca daca este ministrul apararii are toate parghiile sa devina numarul unu in judet, dar se pare ca nu este asa, trebuie scoala vietii, nu doar scoli facute pe hartie

  2. ghitza Răspunde

    Clica de mini-politicieni pupincuristi gen les gabriel filip darius micle adrian craciun adrian au crezut ca au pus mana pe PSD Satu Mare, au crezut ca ei vor conduce de acuma inainte
    E de ras cum l-au flituit pe Govor si oamenii din jurul lui crezand ca cei metionati anterior sunt stapani pe judetul aista.

  3. aurelian Răspunde

    Mare scopteală că nu mai este ministru

  4. x Răspunde

    Ce mai, zi de doliu mâine în SM.

  5. Patrik Răspunde

    Ce ai facut pentru comunitate ? Ti ai pus neamurile pe functii !!! in schimb comunitatea a muncit sa devii parlamentar !!!

  6. Ddd Răspunde

    Isi pune neamurile si ficele de primar via Racsa pe functii publice bine platite precum si politisti pensionari pe la cabinete…oare pe unde sunt autoritatile e pe fata….

  7. GB Răspunde

    Se-nvartea sa tiparesca
    Si-a ajuns sa lancezesca,
    Pe bani grei in parlament
    Mai ceva ca l-amanet.

    Frumusel si durduliu
    L-au ales, de ce? nu stiu,
    Si printr-o imprejurare
    A ajuns ministru mare.

    Apararea i-a picat
    Nici macar nu e soldat,
    N-are a face ca nu stie
    NATO apara a noastra glie.
    “Ma inchin”

  8. pesedistul Răspunde

    Un gunoi de om, caracter infect, pe la Bucuresti i zicea lui Dragnea s-o schmbe pe Fedorca, culmea Fedorca l-o ajutat sa devina spagar si uite multumirea, Ps: amindoi sunt niste mari JIGODII, stiu ce spun

  9. Lili Răspunde

    După o așa activitate fructuoasă cum votași la moțiunea împotriva fostului tău șef domn senator?
    Nu a-ți înțeles nici până acum că guvernul este al României și nu al unui partid, găști sau grup de interese!
    Pupați-l în fund în continuare pe pușcăriabilul repetent că o să vă meritați soarta!
    A-ți reușit să aduceți udmr-ul dn comă la viață și a-ți făcut praf imaginea țării care este într-un moment foarte favorabil!

  10. timea Răspunde

    Un zero mare barat punct

  11. Vibreaza o Răspunde

    NOI PSD – I STI i , Les cel visator , Micle a tot combinatorul , Filip cel bun care stie tot , Marele Croitor Craciun care face tot cu ochii si timpanul , Bujorel directoras , ducem partidul la victoria cea mare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.