Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Macheta. Asa va arăta al treilea pod peste Someș (FOTO)

Macheta celui de-al treilea pod peste Someș. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, împreună cu deputatul Loránd Magyar anunță faptul că Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a semnat vineri, 30 iunie, ordinul de ministru pentru realizarea obiectivului de investiție “Pod peste râul Someș-amplasament strada Ștrandului”.

Edilul municipiului a mai anunțat faptul că, în vederea demarării procedurilor pentru realizarea investiției, până la finalul lunii iulie va fi gata și proiectul tehnic, pentru ca în septembrie să se demareze licitația.

 “Vorbim despre o investiție care va avea efecte pozitive asupra dezvoltării municipiului Satu Mare, dar și a județului. În vederea realizării investiției vor fi alocate 81 de milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală , în timp ce alte 9 milioane de lei vor fi alocate din bugetul local. Vreau să profit de ocazie pentru a-i mulțumi domnului președinte Pataki Csaba pentru că m-a însoțit de nenumărate ori la Ministerul Dezvoltării unde am făcut demersuri în vederea obținerii finanțării. De altfel, transmit mulțumiri tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest proiect să devină realitate“, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Pe de altă parte, deputatul Loránd Magyar i-a urat mult succes primarului municipiului Satu Mare și l-a felicitat pentru obținerea finanțării, asigurându-l și pe viitor de tot sprijinul parlemanterilor sătmăreni, în vederea dezvoltării și altor proiecte de investiție.

“Consider că, începând de anul trecut și până acum am reușit să aducem și să promovăm investiții serioase în municipiul și județul Satu Mare, respectiv centura de ocolire a municipiului Satu Mare și cel de-al treilea pod. Personal am ridicat discuții despre aceste două proiecte încă de când se contura bugetul pentru anul 2017”, a precizat deputatul Loránd Magyar.

22 comentarii

  1. M Răspunde

    Vad ca fanii Coica cam tac pe aici. Vedeti fraierilor, cretinul ala nu a putut face nimic pt orasul asta, numai drumuri si parcari spre cabinetele lui. Am avut majoritate USL, am avut primar PSD, am avut de toate iar rezultatul a fost un zero maaare!!!

    A venit Gabor bacsi, injurat de in toate felurile de catre acesti lingatori pesedisti, si dupa NICI UN AN de mandat a facut rost de bani pt pod, a pornit lucrarile pt centura, face ordine in cartiere, asfalteaza trotuare, renoveaza groapa lui Gyuszi, face planul pt renovarea centrului nou si inca multe!!!!!! REPET DUPA NICI UN AN DE MANDAT. Ce ziceti Coica, Stef and co.?

    • Masculică o are prea mică Răspunde

      Hai bă ne lași!? Ca derbedeul ăla de Coi nu a făcut decât pradaciune in nume propriu sunt de acord cu tine da’ mai taie frate din “realizările” boanghenului ăsta ca pute rău.Si cariciu asta e un puturos si un mincinos de nu găsești pe lume.Ce a făcut ?Machete,proiecte,vorbe si lăbareli sovine!Cum spune si omu de mai jos ,2025 tot in prafu asta de oraș ne găsește.Da o sa fie mai multe machete,proiecte…cacaturi.

    • X Răspunde

      Nu l-ai avut pe Dragnea la sefia PSD care are legaturi cu Tehnic Asist. Sunt mari sanse ca Tehnic Asist sa faca lucrarea, doar asteapta si vei vedea.

  2. Eu Răspunde

    Fac print screen la acest articol si ne vedem in 2025. Fac pariu pe o banana ca nici in 2025 nu va fi acest pod.

  3. jaroslav Răspunde

    Mare oportunitate foarte atractiv!

    Pentru toate nevoile de finanțare,vă rugăm să ne contactați.

    E-Mail: [email protected]
    Whatsapp: +33 0784503896 sau +32 460216382
    Multumesc

  4. Stefan Răspunde

    Oare pe acea machetă se văd şi buruienile cât blocul de pe str. Braşo? Apropo doresc un articol ( dacă se poate sau dacă aveţi timp ) despre str. Braşov din acest zis municipiu. Cred că ar fi ce scrie despre grădina zoologică ( vulpile din zon) şi grădina botanică ( gozurile ) ce se află pe locul fostelor garaje de—a lungul digului. Cică nu vine Florisalul să defrişeze numai la cererea locatarilor,cerere ce se depune la primărie !!! Serios? Bine că re- renovăm centru. Vă citesc zilnic ştirile şi aştept cu nerăbdare două rânduri. Vor fi şi comentarii pe măsură şi poate se va sesiza cineva şi se va face CURĂȚENIA .DE .VARĂ.

    • X Răspunde

      Lasa ca peste dig puteti merge sa plantati porodici si castraveti. Ce frumos se vor vedea de pe pod baracile si gradinile.

  5. laurentiu Răspunde

    Mor de ras- keserkeni a adus podul! 🙂 Cei care nu croncane aiurea STIU ca proiectul a fost de pe vremea lui Gyusi readaptat de Coica iar acum a venit randul ptr bani- dati de PSD 🙂 . Restul sunt povesti!

  6. x Răspunde

    Deocamdată sunt curios cum va derula proiectul centurii de ocolire patronat de CJ. Să vedem de câte ori se va depăși termenul de finalizare. Mai pe românește dacă apuc să văd ceva încă în viața mea. Pentru că în ceea ce privește capacitatea Primăriei Satu Mare de a derula un proiect de asemenea anvergură sunt lămurit. Frecăm reparația podului Decebal de 1 an că deja miroase a usturoi și muncă de f.f. slabă calitate și nici nu se vede finalizarea. Nu că aveam mari speranțe de la primarul proaspăt ales că este jurist, dar în armata aia de oameni din aparatul lui nu se găsește unul specialist ca lumea !!!! Pentru podul nou care va fi când va fi propun denumirea de FATA MORGANA (DÉLIBÁB).

    • Lili Răspunde

      Jurist cu diplomă de la Debrecen…..
      Foarte compatibile sistemele de drept român și maghiar!
      Domn primar, lăsați șovinismul de o parte și faceți-vă treaba din fișa postului pt. care luați salariul, deh ce să-i faci soartă crudă, în lei românești!

      • x Răspunde

        Ai dreptate în privința diplomei. Măcar nu pot fi considerat că am fost de rea-credință pentru că am presupus că diploma de Debrecen e bun la ceva la noi.

  7. GB Răspunde

    Inca nu ne-am lecuit de boala grandorii in detrimentul utilitatii. Ofi ceva in genele noastre de gandim asa, sau cum zice proverbul si sarac si fudul. Raman la parerea ca de 20 mil. euro se poate face un pod decent pt. centura orasului, precum si 3/4 poduri decente peste Somes in zonele vitale din pt. de vedere a infrastructurii rutiere in judet(Ex:Oar,Potau,Valea Vinului). Daca ne uitam pe harta judetului vedem ca singura trecere, in judet, peste Somes e in Satu Mare si toti constatam ca sunt aglomerate podurile din Satu Mare, ceea ce ne dispera zi de zi. E frumoasa macheta dar nu voi fi incantat daca se realizeaza si voi pierde vremea pe el uitandu-ma la emblemele orasului(precum nu ma incanta palatul administrativ care de asemenea are emblema dar ne costa intretinerea anuala 600 mii euro pe an(citire de la Pataki si d-zeu stie cat o fi costat). Asa ca hai dragi alesi, nu mai continuati proiectele vechi, facute de minti grandomane, ci ganditi pragmatic, econom, eficient ca doar sunteti generatii tinere de la care avem alte asteptari, nu perpetuati greselile inaintasilor. “Ma inchin”

  8. Alin Dura Răspunde

    SA VA FIE RUSINE PSD-ISTILOR. NU ATI FACUT ABSOLUT NIMIC PENTRU PODUL 3 (DE ALTFEL IN GENERAL N-ATI FACUT NIMIC NUMAI PT VOI…). ATI AVUT DESTULE OCAZII CAND ERA CELALALT CHELIOS (COJAK) PRIMAR SI PINOCCHIO (PONTA NAUMOVICI) PRIM MINISTRU!!!!!!!!!!!!!!! JAVRELOR

  9. el Răspunde

    sunteti cu capul. din acesti banii se plateste studiul de fezabilitate si proiectul care intra in buzunarele cui trebuie. tot 50 de minute o sa asteptam sa trecem podul vara si inca 20 de ani de acum inainte. primarele este scolit la parlament si stie cum se fac banutii.

    • matroz Răspunde

      @el:pana aici corect!Su s-au mai platit pentru acest gen de lucrari!Cred ca avem o biblioteca de studii de fezabilitate platite,nefolosite etc.Sa avem macar acum noroc!PS.:Ca Gabor stie sa-si ambaleze frumos si sa vanda scump marfa,o stim ,care vrem.O stie si presa,dar asta-i !!!!!

  10. un alt Ion din Satmar Răspunde

    Avand peste 50 de ani, cred ca nu il apuc ! 😉

  11. Ion din Satmar Răspunde

    Vin si eu ca prostu’….:
    Cu ce bani domnule ?
    …Ca noi nu prea avem…iar din cate taxe dam abia indestulam coruptii de la stat…Mama lor de hoti !

  12. laurentiu Răspunde

    Banii ptr pod (daca vin!) sunt de la GUVERN de unde keserkeni nu face parte doar daca nu s-a inscris intre timp in psd! 🙂

    • Unu' Răspunde

      mirela, bine punctat, DACĂ vin! Că cu hoții pștia ai tăi din pesedeu …

  13. radu Răspunde

    Ha ha ha, buna de tot gluma asta cu podul !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.