Ultima actualizare: azi, 10:23
Locale

Percheziţii la firme de construcţii drumuri din Satu Mare; Facturi fictive!

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov şi Buzău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 22 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

La data de 15 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Satu Mare, Bacău, Braşov şi Buzău, şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în Iaşi, Satu Mare, Braşov şi Buzău pentru destructurarea unei grupări infracţionale. În perioada 2010-2013, membrii grupării ar fi acţionat pe raza mai multor judeţe din ţară pe linia evaziunii fiscale şi spălării banilor.

Din cercetări a rezultat că societăţile comerciale implicate ar fi acţionat pe trei paliere infracţionale şi ar fi creat pe fiecare palier circuite fictive de facturi fiscal, care aveau ca obiect prestari de servicii în domeniul construcţiilor şi reabilitării de drumuri judeţene, naţionale şi autostrăzi.

De asemenea, acestea şi-ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive care atestau închirierea nereală a unor utilaje de construcţii (excavatoare, buldozere), în scopul creării unui TVA deductibil.

Prejudiciul creat este de aproximativ 6 milioane de lei.

Pe parcursul percheziţiilor, au fost conduse la cercetări 12 de persoane.

În baza probatoriului administrat, trei bărbaţi au fost reţinuţi petru 24 de ore pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi, cu propuneri legale.

De asemenea, faţă de 6 bărbaţi a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: IGPR

5 comentarii

 1. Mihnea Răspunde

  Pe la Tarr mai aveti drum?

 2. Timar Sebastian Răspunde

  Bine ar fi să treacă și pe la Micula să vadă ce drumurii se fac și Banii aruncați aiurea că nu poți ieși din curte la cum au ridicat drumurile

 3. Emese Răspunde

  Precis au fost la Samcif,pentru mizeria de asfalt de pe dig,creste iarba prin asfalt.

 4. Adi Răspunde

  Am lucrat la Samcif pe santier,pe dig,s-a interzis de sef folosirea pietrei sparte in fundatie,se poate verifica ca a fost prevazut in proiect,dar in realitate lipseste.
  Se vede rezultatul fara sa fii specialist in drumuri.
  De ce nu sunt trasi la raspundere?
  Culmea ca in perioada aceea se gaseau anunturi in ziarul local ‘vand piatra sparta’. Succes DNA.
  🙂

 5. Pop Ioan Răspunde

  Din banii aceeia si-a cumparat seful jeepanul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.