Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

VIDEO/FOTO. Piața din Carpați I riscă să se transforme într-o groapă de gunoi. Nu e autorizată

Deși a fost inaugurată acum mai bine de un an, adică în 19 aprilie 2016, Piața din Carpați I tinde să se transforme într-o adevărată groapă de gunoi ilegală.

Nici până la această dată, Piața cu pricina nu a fost autorizată sanitar-veterinar, nu are curent electric, gaz, apă, nu are nici măcar contract cu firma de salubritate.

O mare parte din timp piața stă închisă și doar trei persoane au chei de la ușa de la intrare: un vecin și două femei care vând aici.

Unul dintre cei care au cheia de la intrare, sătmăreanul Gheorghe Iancu, a declarat pentru PortalSM că piața din Carpați I nu este conectată la utilități și că, din acest motiv, sunt foarte puțini comercianții care vând aici.

”Nu are apa legată, curentul nu-i legat, gazul nu-i legat. WC super-dotat, că nu există în oraș așa ceva, nu-i folosibil. Unde-i autorizația de funcționare? Fără hală de lactate, fără program de servici, fără personal angajat, absolut nimic. E îngrădită să nu fie vandalizată. Pe portița mică avem cheie trei persoane, iar la poarta mare cheie are doar o femeie care vinde. Dacă nu vine la piață, restul stau afară. În piață, sunt zilnic cam doi, iar sâmbăta șase-șapte, cel mult”, a spus Gheorghe Iancu.

În curtea acestei piețe se văd niște mormane de gunoaie. Sătmăreanul mai spune că de un an de zile, de când a fost inaugurată piața, doar de două ori s-a dus gunoiul de aici, tot la sesizările lui.

”Acuma s-au strâns acolo peste 20 de saci peste care eu am aruncat vreo două kilograme de sare să nu miroasă. Nu cer să mi le deconteze, nici Primăria, nici ADP-ul, decât să vină să le ducă”, a mai spus Gheorghe Iancu.

Nici comercianții magazinelor din jur sunt nemulțumiți de faptul că piața nu e administrată cum trebuie. Ei spun că la gunoaiele strânse în curte se adună rozătoarele de unde le intră și în magazine. Așteaptă încă ziua în care piața va fi administrată corect.

 

2 comentarii

  1. M Răspunde

    Manopera lui Dorel. Apoi ne mai miram de ce sunt asa multe probleme cu podul Decebal. Contracte made by Dorel de Satu Mare, Stef and co.

  2. hunter Răspunde

    Pentru ce modele e buna bara aia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.