Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Primăria ar putea fi restructurată. Angajaţi mai puţini şi mai bine plătiţi?

Primăria ar putea fi restructurată. Primarul Kereskenyi Gabor a salutat astăzi, într-o conferinţă de presă, noua lege a salarizării care permite autorităţii locale să stabilească salariile angajaţilor.

El a explicat că astfel se pune în aplicare “un fel de autonomie locală”, practic consilierii vor avea ceva de spus despre salariile angajaţilor Primăriei și instituțiilor subordonate, în urma unei evaluări a aparatului primarului.

De asemenea, el a spus că salariile angajaților vor fi stabilite între salariul minim și și cel al viceprimarului care are coeficientul opt, adică nimeni nu va avea salarii mai mai decât viceprimarul, care are coeficientul 8, practic de opt ori salariul minim.

Astfel, salariul a aproximativ 7-8 persoane va fi redus. Aici este inclus şi şeful Direcției de Impozite şi Taxe Locale, Iosif Drimuş, care avea circa 10.000 de lei/lună.

În privinţa cuantumului salariilor, el a arătat că nu se poate depăşi cuantumul global.

“Nu exclud o restructurare. Poate mai bine rezolvăm probleme cu angajaţi mai puţini dar plătiţi mai bine”, a spus edilul.

4 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Toata boz-gaborimea v-a lua 7-8 mii de lei pe luna din banii nostrii??????Inseamna ca noi vom plati impozite si taxe ca sa tinem o haita de puturosi pe salarii babane ???

  2. escape Răspunde

    Eu nu inteleg de ce ar trebui sa aiba si 10,000 lei ?!?! Sa nu vorbim ca actualmente nu numai el, dar inca 1-2 sefi serviciu au peste 13,000 lei……Este revoltator. Asta in timp ce sunt ingineri in directiile tehnice, inainte de varsta de pensionare cu salarii de 2500 lei.
    Legea salarizarii parca spune, ca intr-o primarie niciun salariat nu va avea salar mai mare decat primarul. Atunci cum va avea Drimus 10,000 ???? Sau poate si Primarul, vicele, secretarul o sa aiba peste 10,000 ?!?!?!?! Hmmm

  3. observator Răspunde

    Drimuş avea în declaraţia de avere din 2016,154 315 lei venit net care se obtin din aprox 225 000 brut,ceea ce inseamnă 18750lei pe lună brut.de la 10000 la 18750 sunt sporuri?Bine le merge unora,şi să nu uităm ca au avut lefurile tăiate de Boc.

  4. Lili Răspunde

    Se pare că vom primi 85 de milioane pt. al treilea pod…..
    Poate mai bine rezolvăm probleme ….
    Domnule primar sunteți bun prieten cu condițional optativul dar vedem că pălăria vă este prea mare! Dați-o jos cât mai repede să o încerce altul poate mai capabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.