Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Primăriile pot bloca conturile cetățenilor fără ANAF. Aplicația PatrimVen

Primăriile pot bloca conturile cetățenilor pentru a-și recupera datoriile de la ei fără să mai fie nevoite să apeleze la serviciile ANAF. Există aplicația informatică PatrimVen pe care fiecare primărie o poate folosi.

Deși au fost prezentat și primarilor în ședința din luna aprilie, foarte puține primării, trei la număr, s-au înscris și au instalat noul sistem informatic PatrimVen. Din acest motiv, în cadrul ședinței de astăzi pe care prefectul Darius Filip a avut-o cu secretarii primăriilor din județ, reprezentantul Administrației Județene a Finanțelor Publice Satu Mare, Adriana Reiz, a prezentat sistemul care, practic, ar ușura substanțial atât munca primăriilor, a Finanțelor, dar și al contribuabililor.

”Nu aveți nevoie decât de un certificat digital, pe care-l deține fiecare primărie,pentru semnarea declarațiilor fiscale. Primarul va desemna persoana care deține certificatul digital să fie administratorul aplicației PatrimVen și să se completeze un formular care este un protocol de colaborare”, a arătat reprezentantul Finanțelor sătmărene.

Ce face de fapt PatrimVen?

”Numește un utilizator care va avea acces la informații pe care le deține ANAF-ul și care vă sunt utile dumneavoastră. Și anume: la ce bănci au contribuabilii conturi pentru a face încasarea mult mai ușor. Îi știți contul, faceți poprirea. Adeverința de venit a contribuabililor. Nu mai trebuie să o solicitați de la ANAF sau să-i trimiteți pe contribuabili la ANAF pentru a obține. O puteți obține dvs. din birou. Operatorul solicită pentru unul sau pentru mai mulți portalsm. Certificat de atestare fiscală, Declarația 112 pot, să fac, unde este angajat contribuabilul, tot pentru poprire. Deci sunt multe informații pe care le puteți accesa fără a plimba contribuabilii și făcând economie dumneavoastră în desfășurarea activității și pentru a oferi servicii de calitate contribuabililor. Nu este prea complicat”, a mai spus Adriana Reiz.

După ce această aplicație a fost prezentată, mai mulți secretari de primării din județ au afirmat că la ei nu a ajuns nicio documentație cu privire la această aplicație și că li se pare interesantă și ar dori să o folosească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.