Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Primarul analizează activitatea Poliţiei Locale. Precup ar putea fi schimbat

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că se face o evaluare a activităţii Poliţiei Locale şi trebuie luate unele măsuri, nefiind exclusă varianta unor schimbări de personal. Astfel, şeful Poliţiei Locale, Ioan Precup, ar putea fi demis. Surse politice afirmă că deja soarta lui Precup este deja decisă.

“Este în curs de finalizare această analiză privind activitatea Poliţiei Locale. În urma acestei evaluări va trebui să luăm anumite decizii în legătură cu instituţia respectivă. Nu cred că trebuie să ne  împotmolim la o speţă sau alta, dar, din păcate, sunt din ce în ce mai multe. Este un fenomen, azi dorm doi inşi, ieri s-au luat la bătaie… Eu ştiu că de îndată au fost luate măsurile, au fost băgaţi în comisia de disciplină. Repet, nu este vorba despre o speţă izolată. Ceea ce am propus este ca această instituţie va trebui să reprimească sau să dobândească respectul cetăţenilor şi acest lucru nu se poate realiza dormind”, a spus Kereskenyi.

El a adăugat că trebuie eficientizată activitatea Poliţiei Locale.

“Noi avem o Poliţie Locală cu un efectiv foarte mic relativ cu alte oraşe. În organigramă sunt 108 angajaţi în total, în comparaţie cu Buzăul, oraş care nu este cu mult mai mare ca noi, unde sunt 530 de poliţişti locali. Eu nu zic că ar trebui să angajăm şi noi vreo 400, dar în primul rând, am acest obiectiv, să eficientizăm activitatea Poliţiei Locale şi acest lucru se poate face dacă agenţii locali sunt vizibili, şi desfăşoară o activitate în ceea ce priveşte menţinerea ordinii şi liniştii publice, respectiv pe linie de circulaţie. Aici poate că mai trebuie completat efectivul. Au fost făcute nişte angajări, au fost scoase la concurs 17 posturi s-au prezentat numai vreo 7 şi au luat concursul”, a mai spus primarul.

Întrebat dacă se impune schimbarea şefului instituţiei, Ioan Precup, primarul nu a exclus această variantă.

“După această evaluare care se desfăşoară şi la ora actuală trebuie să fie modificări care să ducă la eficientizarea instituţiei. Aceste modificări pot să se materializeze şi cu anumite schimbări de personal, dar în momentul de faţă instituţia are un şef care îşi desfăşoară activitatea  şi să-şi asume toate responsabilităţile care îi revin”, a spus edilul.

3 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Ioan Precup e un INCOMPETENT!!!

  2. Szalma Jack Răspunde

    Papagalule, nu da ca exemplu Buzaul, pentru ca acolo deja s-au facut restructurari,au dat afara in jur de 350 de oameni inutili si era singurul oras din Romania cu asa ”organigrama” !!Toata Politia Nationala a judetului(deci cu posturile de politie comunale,municipiile si orasele judetului cu tot !!) are in jur de 700 de politisti iar tu ai vrea doar pentru municipiu 500 de pampalai ???????????????????????????Te crezi in New York ???
    http://www.prolex.ro/2016/08/09/reorganizarea-politiei-locale-buzau/

    • Dan Decu Răspunde

      Io-te ma unde-mi era militianul National, Transcontinental chiar. Grasutul de tine, si stii tu cum e in New York… Mai curge slanina de pe tine, tablagiule, mai pandesti cate o palinca moca, mai hahaiesti pe la colturi de cladiri cu pretenarii de esenta mafiot-jmechereasca?
      Zici ca aia locali sunt pampalai, dar jur ca decat un descurcaret cronic cum esti tu, Nationalule, mai bine ei.
      Vezi ca numai militienii cu shtate vechi pe la Campina isi zic “Nationali”, bai, aialalti mai de bun simt zic numai ca-s politisti de la Politia Romana.
      Nu ne face de rusine, du-te de scrie in Libertatea de Apoi. Nationalule. Universalule, Planetarule. Galacticule.
      Ia basculeaza legitimatia de serviciu si te du.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.