Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Mai multe râuri din județ, la cota de atenție. Precipitații însemnate azi noapte

Mai multe cursuri de apă din județ vor ajunge, în cursul zilei de astăzi, la cota de atenție din cauza precipitațiilor căzute azi noapte pe cuprinsul județului Satu Mare.

Potrivit celor spuse de șeful dispeceratului Serviciului de Gospodărire al Apelor (SGA) Satu Mare, Adrian Mașca, azi noapte au căzut precipitații foarte însemnate cantitativ în aproape tot județul. Au fost 52 de litri /mp la Rătești, Negrești – 42, Supur și  Dara – 36, Huta și Craidorolț – 33, Micula 27.

”Ploile au fost transferate în tot județul, și pe Tur, și pe Crasna și pe Someș”, a precizat, pentru PortalSM, Adrian Mașca.

Nivelurile pe principalele cursurile de apă au fost în creștere, în special pe Crasna, unde a crescut cu 30 cm la intrare în județ. Aceste cursuri de apă o să fie în creștere și în cursul zilei de astăzi. Crasna este posibil să ajungă în cota de atenție (să ajungă până la baza digului) la Domănești.

În zona Rătești, unde a căzut cea mai mare cantitate de precipitații, Valea Maria a ajuns la doar 40 de cm de cota de atenție. Pe Someș nu există nicio problemă.

În bazinul Tur, toate cursurile de apă au înregistrat creșteri de 30-40 cm, dar cel mai mult a crescut Valea Albă, în zona Boinești, unde apa este la limită să iasă din albie.

Reprezentantul SGA a mai precizat că afluenții Turului și Crasnei sunt în creștere în următoarele ore și că, din fericire, nu s-au înregistrat revărsări de ape și nu au fost semnalate inundații de case.

În continuare, ploile vor părăsi județul Satu Mare.

”Începând de după-amiaza zilei de azi nu va mai trebui să plouă sau precipitațiile vor fi foarte scăzute cantitativ. Frontul care s-a descărcat deja iese din aria județului Satu Mare”, a mai spus, pentru PortalSM, Adrian Mașca.

În aceste condiții, cursurile de apă vor reveni la normal în cel mult 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.