Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

VIDEO&FOTO. Regal de jazz, trei zile la Satu Mare. Samfest Jazz, la final

După câțiva ani de repaus Samfest Jazz s-a reîntors în Satu Mare, sute de sătmareni iubitori ai acestui stil muzical bucurându-se în aceste trei zile de artiștii care au onorat cu prezența orașul nostru.

A IX-a ediție a Samfest Jazz International a avut loc în perioada 22 – 25 iunie pe o scenă amplasată lângă Turnul Pompierilor, accesul fiind gratuit.

Prima seară, cea de joi, a fost dedicată muzicii simfonice alături de orchestra Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, Franz Lamprecht, dirijor și Francesco Ionașcu, vioară.

Apoi, serile de vineri, sâmbătă și duminică, în ciuda furtunilor anunțate, au aparținut în întregime jazz-ului. Astfel, vineri, au evoluat Essential Notes (RO); Barabas Lőrinc Quartet (HU) și Adam Baldych & Helge Lien Trio (PL/NO); iar sâmbătă Irina Sârbu Quartet (RO), Trygve Seim & Frode Haltli (NO) și Trompetre (RO).

În această ultimă seară, pe scenă au urcat italienii de la Kekko Fornarelli Trio și belgienii de la Philip Catherine Trio, care au și închis Samfest Jazz.

Noutatea adusă în acest an este desfășurarea în aer liber a festivalului. Regalul de jazz s-a derulat pe scena amenajată în Parcul Pompierilor. Publicul iubitor de jazz, de toate vârstele, s-a putut delecta și răcori cu un pahar de răcoritoare sau cu un cornet de înghețată în timpul concertelor, organizatorii evenimentului fiind atenți să amenajeze și câteva standuri cu astfel de produse. Mai mult, zona a fost împânzită de organe de ordine și echipaje ale ambulanței, tocmai pentru a preîntâmpina orice problemă apărută în timpul festivalului.

Evenimentele au fost organizate de Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural ”G.M.Zamfirescu” și Filarmonica ”Dinu Lipatti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.