Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Regulamentul ADP privind închirierea în piețe, respins. Consilierii PSD și ALDE au votat împotrivă

Regulamentului – cadru referitor la închirierea prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor imobile , terenuri şi construcţii, aflate în administrarea Serviciului Public Administraţia Domeniului Public (ADP) Satu Mare a fost respins astăzi de consiliul local în urma votului negativ dat de consilierii locali PSD și ALDE.

Prezent la ședința de azi, directorul ADP, Cristian Bozai Vodă, a explicat că această decizie va avea repercusiuni asupra bugetului Municipiului Satu Mare deoarece, din cauza faptului că nu există un regulament, mesele și suprafețele din piețele sătmărene nu mai pot fi închiriate.

”Va trebui să revenim cu acest proiect pentru că nu mai putem închiria neavând proceduri. Ce a apărut nou la acest regulament este un contract, un caiet de sarcini. Acum vom avea o chirie lunară. Toate suprafețele care se eliberează pot fi licitate. Neavând acest regulament, nu se mai poate”, a arătat Bozai.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, le-a atras atenția celor care au votat împotriva acestui regulament că trebuie să-și asume responsabilitatea prejudiciului cauzat bugetului local.

”Acest proiect de hotărâre a fost mai mult de o lună de zile în dezbatere publică și nimeni nu a venit cu nicio propunere în acest timp. Aș dori să spun un singur lucru: Cei care nu au votat acest proiect de hotărâre trebuie să-și asume responsabilitatea pentru pierderile și prejudiciul cauzat bugetului local”, a arătat primarul.

Consilierii locali PSD su argumentat decizia lor că nu au avut timp să-și însușească noul regulament, și că există deja o hotărâre de consiliul local în acest sens din 2014, care putea fi îmbunătățită, dar care nu necesita abrogarea ei și întocmirea unei alte hotărâri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.