Ultima actualizare: azi, 09:44

Locale

Transurban va achizționa 15 autobuze noi. Consilierii locali au aprobat

Consiliul Local au aprobat, în ședința de azi, proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate şi a dobândirii în sistem de leasing operaţional a 15 autobuze noi Diesel EURO VI la Transurban Satu Mare.

Din informaţiile prezentate Consiliului Local al Municipiului Satu Mare, analizând situaţia parcului de autobuze din punct de vedere a vechimii, a dotărilor, a nivelului de poluare a motoarelor, a numărului de kilometrii şi luând în considerare doar autobuzele funcţionale se constată că:

  • Vechimea medie a parcului de autobuze funcţionale este de 16 ani, sub 10 ani vechime nefiind niciun autobuz;
  • Doar 60,86 % din autobuzele funcţionale au dotări pentru accesibilitatea persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor care transportă cărucioare cu copii;
  • Doar 58,70 % din autobuzele funcţionale au motorizări care se încadrează în norma de poluare Euro 3 şi nici un autobuz care se încadrează în norme de poluare Euro 4, Euro 5, sau Euro 6;
  • Doar 8,70 % din autobuzele funcţionale sunt dotate cu aer condiţionat pentru pasageri;
  • Majoritatea autobuzelor au fost amortizate integral sau vor fi amortizate în mare parte până în decembrie 2017.

Urmare a acestui fapt, reînnoirea parcului auto se impune cu necesitate.Se propune astfel achiziţionarea a 15 autobuze noi pentru transportul urban Diesel Euro VI 10 buc de 12 m, 5 buc de 8 m, cu podea joasă, cu finanţare din veniturile proprii ale bugetului local, printr-o procedura de leasing operaţional.

Tansurban SA va demara procedura de achiziţie publică , în conformitate cu prevederile Legii 99/2016, cu avans 0 % , cu rate egale pe parcursul celor 76 de luni (perioada este propusă ca reprezentând 80 % din durata de viaţă a bunurilor conform catalogului de amortizare a mijloacelor fixe) şi cu posibilitate de cumpărare la sfârşitul perioadei de 76 luni de către municipiul Satu Mare la valoarea reziduală. Valoarea estimată a leasingului operaţional este de 14.450.000 lei.

 

4 comentarii

  1. ELECTRICE Răspunde

    Sa cumpere autobuze ELECTRICE ! Asa este normal si asta este viitorul. Peste tot se scoate diesel-ul din oras, mai ales la transport in comun

  2. x Răspunde

    Citesc atent – deci, Transurban va demara procedura de achiziție publică. Tradus pe romănește și cunoscând legislația actuală anul ăsta totul rămâne la fel.

  3. Satmarean Răspunde

    Autobuzele vor arata ca si cel din imagine: alb cu verde? Eu vin cu o idee: sa puna si putin rosu….pe ici pe colo!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.