Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

VIDEO/FOTO. Tavi Bud, condus de prieteni pe ultimul drum. Rămas bun

Legenda folk-ului sătmărean, Octavian Bud, sau Tavi, cum îi spuneam prietenii și publicul, a fost condus pe ultimul drum azi, la cimitirul de pe Strada Amațului din Satu Mare. Deși plecarea lui a fost subită, Tavi Bud va exista mereu atâta vreme cât amintirea lui va rămâne vie.

La slujba de înmormântare au participat familia îndoliată, rude, apropiați, prieteni ai artistului și toți cei care au dorit să îi aducă un ultim omagiu. Printre alții au fost prezenți interpreții de muzică folk Georgeta Govor, Vasile Mardare (care a declarat că este pur și simplu șocat de trecerea în neființă atât de prematură a artistului și că rămân în urmă o mulțime de amintiri minunate), George Negrea (“Tavi Bud a fost cel care m-a descoperit și mi-a îndrumat primii pași în folk”). Au mai fost și alți muzicieni din județul Satu Mare.

La înmormântare au mai fost văzuți primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarii Adrian Albu și Doina Feher, sau director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo.

Lângă sicriu a fost pus instrumentul său “de suflet”, chitara, care i-a fost un camarad necuvântător de nădejde întreaga viață, dar și celebra lui pălărie neagră.

Octavian Bud a încetat din viață în seara zilei de luni, 5 iunie 2017, la numai 58 de ani.  Octavian Bud s-a născut pe 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară în clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”.

În Cenaclul Flacăra a cântat şi împreună cu Emilian Onciu, în grupul folk Trupa din Nord. În 1983, Tavi Bud a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”.

A fost un folkist activ implicat în majoritatea evenimentelor din municipiul și județul Satu Mare, dar și la diverse evenimente în țară și nu numai. Ultimele sale apariţii au fost pe scena Zilelor Oraşului Satu Mare şi la Fesivalul de folk din Amara (pe data de 2 iunie).

Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.