Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Viețile a mii de sătmăreni, salvate de pompieri în primele cinci luni ale acestui an

Pompierii sătmăreni au salvat, în primele cinci luni ale acestui an, viețile a mii de sătmăreni, potrivit bilanțului pe această perioadă prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, colonelul Nicolae Dima. De asemenea, în urma intervenției pompierilor au fost salvate bunuri de zeci de milioane de lei.

Astfel, în perioada ianuarie-mai, pompierii sătmăreni au avut 3.972 de intervenții, cu aproape 40% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Este vorba despre 119 incendii (96 anul trecut) 44 incendii de vegetație (19), 2.669 intervenții SMURD (2.232).

În urma acestor intervenții, zece persoane au fost salvate de la incendii, din păcate patru au decedat. De asemenea, au fost salvate bunuri în valoare de 23 de milioane lei.

Totodată, datorită intervenției pompierilor și a paramedicilor SMURD, au fost salvată viața a 2.716 persoane. De asemenea, au mai fost salvate de la moarte și opt animale.

Cum este de așteptat, cele mai multe intervenții au avut loc la Satu Mare, fiind urmat de orașele Carei, Tășnad și Negrești.

Șeful ISU Satu Mare a precizat că, în ultimii ani, se constată o creștere a numărului de intervenții a ISU, acest lucru se datorează faptului că a crescut

”A crescut numărul misiunilor, dar a crescut și complexitatea. Sfera misiunilor pe care le avem de îndeplinit au fost în continuă creștere în ultimii ani, de aici și necesitatea reorganizării inspectoratului, a dotării cu tehnică nouă de intervenție, care să răspundă actualelor necesități și, implicit, complexitatea situațiilor operative”, a precizat colonelul Dima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.