Ultima actualizare: azi, 13:54

Locale

Au început înscrierile pentru Bac-ul de toamnă. Sunt așteptați peste 500 de candidați

Candidaţii care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureatul la sesiunile anterioare se pot înscrie, începând de astăzi, pentru sesiunea din august, adică pentru Bac-ul de toamnă. Termenul limită este 14 iulie. În 27 iulie, este programată înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Pentru prima dată, examenul va începe cu probele scrise. În 21 august, va fi susținută proba la Limba şi literatura română, ia pe 22 august, cea la Limba şi literatura maternă. Pe 23 august, este programată proba obligatorie a profilului. Testarea scrisă se va încheia pe 24 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Din 25 august, vor debuta probele orale ale examenului.

Rezultate finale după contestații, sesiunea iunie-iulie 2017, arată că în județul Satu Mare promovabilitatea la Bac a crescut cu 1,24%. Adică 24 de candidați au fost declarați admiși după ce li s-au recorectat lucrările. Din totalul de 547 contestații, în urma evaluării, pentru 32 lucrări s-a păstrat nota inițială, pentru 296 lucrări s-a acordat notă mai mare, iar pentru 219 lucrări nota după contestații este mai mică.

În conformitate cu rezultatele finale, la nivelul județului Satu Mare, din totalul de 1933 candidați prezenți, au promovat examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2017 un număr de 1433 candidați, ceea ce reprezintă 74,13%. Cu alte cuvinte cel puțin 500 de candidați se vor înscrie pentru acest examen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.