Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

FOTO. Conducere nouă la Poliția Locală. Noul director, prezentat azi de primar

Poliția Locală Satu Mare are, începând de ieri, un nou director. Este vorba despre Vasile Chișluca, care a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de primarul Kereskenyi Gabor. Fostul director general, Ioan Precup, a solicitat, din motive personale, spune el, să fie retras pe funcția de director executiv.

Primarul Kereskenyi Gabor a spus despre Vasile Chișluca că este, din punctul său de vedere, omul potrivit pentru ca Poliția Locală Satu Mare să recâștige încrederea sătmărenilor.

”Începând de ieri, funcția de director general al Poliției Locale Satu Mare a fost preluată de Vasile Chișluca, fost comisar șef în Poliția de Frontieră, fost șef de sector Satu Mare și Carei, iar în ultima perioadă, înainte de pensionare, a fost șeful sectorului Satu Mare din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. De ce domnul Vasile Chișluca. Consider că la ora actuală nu avem foarte mult timp pentru experimente, astfel că am preferat pe cineva cu experiență. În alegerea domului Chișluca au contat foarte mult experiența profesională, rezultatele profesionale obţinute la Poliția de Frontieră, cât și integritatea profesională. Am făcut aceste demersuri în urma retragerii domnului Precup din funcția de director general în funcția de director executiv. Vreau să mulțumesc domnului Precup pentru munca depusă și pentru activitatea de a conduce această instituție timp de trei ani”,  a declarat Kereskenyi.

Totodată, primarul a mai precizat că-și dorește o poliție locală mai eficientă și care să conlucreze cu poliția națională și jandarmeria.

”Vreau să avem o eficientizare a acestei instituții, o eficientizare a serviciilor publice prestate de Poliția Locală Satu Mare. Aș dori ca prezența polițiștilor pe străzi să fie mult mai vizibilă, trebuie să redobândim respectul cetățenilor față de această instituție. Sper, și sunt convins, că vom avea o colaborare mai strânsă cu IPJ și Inspectoratul de Jandarmi. Avem nevoie de patrule mixte, să fim și să ne comportăm ca forțe complementare în ceea ce privește ordinea publică în municipiului Satu Mare, dar și atribuții în ceea ce privește circulația și în depistarea și sancționarea depozitării ilegale de deșeuri. Trebuie ca și pe această latură să avem o activitate mai eficientă”, a mai precizat edilul șef.

Chișluca a mulțumit pentru încrederea acordată și a afirmat că, alături de agenții de la Poliției Locale, dorește să schimbe sintagma de polițiștii comunitari.

”Se știe că aproape toată lumea le spune polițiștilor locali că sunt foști gardieni. În primul rând, chiar ei vor să-și schimbe imaginea. Venirea mea la Poliția Locală a fost o provocare și vreau să schimbăm această imagine. Toleranță la corupție ”zero”, fiecare să-și facă treabă și mai puțină bârfă. S-ar putea oricând să existe probleme de corupție. Trebuie să fim mai bine dotați, parcul de mașini fiind destul de învechit, ne-ar trebui niște stații ”Tetra” care să putem urmări să știm fiecare agent unde este. Atunci munca noastră va fi mult mai ușoară”, a spus Chișluca.

La rândul său, fostul director general, Ioan Precup, a declarat că s-a retras din funcție din motive personale.

Primarul a mai adăugat că organigrama Poliției Locale nu este completată și că instituția ar mai avea nevoie de angajați. În prezent, această entitate are 108 angajați din care 75 sunt agenți. Poliția locală ar trebui să aibă 150 de angajați, din care cel puțin 100 agenți.

În urmă cu patru luni au fost scoase posturi, dar numai șase au promovat examenul.

28 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Fix pix !! Ce ”fapte de vitejie” are in CV Chisluca ??Iar mentalitatea celor ”75” de agenti nu o mai schimba nici chisluca cu ”GAN”-ul lui !!Bani aruncati la gunoi,bani din care Satu Mare putea sa faca foarte multe !!

  2. Un cititor Răspunde

    Îi pune ,Puiu, la punct pe locali scoate militaria din pod ca nu strica la majoritatea dintre ei

  3. bubulina Răspunde

    Al doilea mare MINCINOS. Parca era vorba de o evaluare. Iaon Precup este un om integru (ofiter de cariera,care nu a lins pe nimeni), nu a cedat presiunilor acestui ,,pletos,, cu zambetul pervers ,care nu prevesteste nimic bun. Sunt sigur ca va raspunde si el de abuzurile pe care le face.

    • Unu' Răspunde

      Ioan Precup a fost un INCOMPETENT care nu avea ce căuta în respectiva funcție!

  4. filiala repetentilor Răspunde

    Primar de 2 lei

  5. Paul Răspunde

    Felicitari noului director saperam sa vedem un randament ridicat al politistilor locali!

  6. matroz Răspunde

    @chisluca:si zici tu ca stațiile TETRA te vor ajuta sa știi unde sunt politionerii!Mai a dracului,au apărut noi GPS-URI si știe numai Vasile!Chestia aia cu cam așa in pantaloni,sau pantalonii peste cămașă,nu are de unde s-o știe paharnicul Chișluca,el n-a trecut pe la scoli militare,a rămas la cea de cadeți din Petea!
    Si-ti mai spun paharnice Ulea-știi cine-i?.Daca nu deschide cartea nu doar pe cele de joc!Asadar îți spun ca nu știi nimic despre fair-play.Nu se face așa ceva,așteptând la colțul primăriei,sa te cheme jupânul!Cine sapa,sapa…..???

  7. Gabriel Răspunde

    Anul trecut, la puțin timp după pensionare, Chisluca ar fi suferit un A.V.C (accident-vascular-cerebral) în timp ce se afla la un atelier cu mașina personală. Oare aceasta noua funcție i-a fost recomandatat ca diagnostic de către medici ? Vizitele medicale, starea de sănătate……. sunt luate in seama ca si criterii in aceasta activitate? Sa nu confunde angajații cu vânatul din zona Petea…… frontieră, unde de multe ori îl vedeai in stand cu arma de vânătoare și batul de pescuit pe canalul Dara, totul petrecându-se în timpul serviciului in loc de cel liber. În final ” Servim Patria “!

    • Geo Răspunde

      A lins si el unde trebuie!Sau a platit in natura sau cu produse Non-Food!Gen:Kent,Marlboro,Rothmans sau Jing Ling!

  8. Manea Răspunde

    Bafta! Oricum, mai rau nu va fi decat psdistul Precup.

  9. izolator Răspunde

    Il locul primarului incompetent il puneam pe Coica Dorel Costel sef la politia locala

  10. CoccoJumbo Răspunde

    CUIE MOICA

  11. Gustav Răspunde

    Dumnezeule….rusine de acest oras.
    Ar fi trebiuit Sa puna un tanar, care are studii,……si fara sange de militian, care are pensie de vreo 10.000 de lei pe luna….
    Nyomorultak…

  12. GB Răspunde

    Vine Gabor si ne spune
    “Gabor” pleaca, “gabor” vine,
    Ne uimim si nu intelegem
    Om fi beti ca sa ne dregem.

    Vai de mama ei Locala
    Cu rezervisti la putere,
    Va ramane tot oloaga
    Fara sange mult prin vene.

    Ia stati fratilor un pic
    Gata dansul din buric,
    Tetra, muschi, colaborare
    Zbarnaie idei cam tare.

    Tare mi-e ca dup-o vreme
    Si primarul se v-a teme
    De schimbarea ce nu vine
    Din “ideile” senile.

    As! ca stie el saracul
    Ca dat mana iar cu dracul,
    Dar considera gresit
    Ca pe noi ne-a linistit.
    “Ma inchin”

  13. ei, da Răspunde

    un comunist contrabandist, el si ceata lui Babici…

  14. Satmarean Răspunde

    Toți cetățenii cunosc faptul că ce se petrecea în punctul de trecere a frontierei Petea. șeful de de tură colecta și distribuia mai departe. la poliția locală ce va colecta???

  15. Babanu Răspunde

    Cert este ca in vremea lui Puiu Chisluca la Petea era ORDINE si DISCIPLINA. Daca asa va conduce Politia Locala, aceasta va fi o instituie eficienta, in slujba satmarenilor. Succes Puiu Chisluca!

  16. Luca Răspunde

    In acea vreme nu erau cozi interminabile la Petea ca la dobitocii de astazi!!!!!!!!

    • Un cititor Răspunde

      Esti prost luca de dai in gropi n-are legătura una cu alta ce treaba are coada de la vami cu Chisluca

  17. Altul Răspunde

    Stai acasă prostule!!!

  18. Relu Răspunde

    Succes Puiu !!!

  19. Roman Răspunde

    uN MIZERABIL…………..!

  20. Vasile vasile Răspunde

    Problema generala constatata la purtatorii de uniforma locali este necunoasterea normelor elementare in materie contraventionala, slaba pregatire in domeniu si lipsa bunului simt. Exceleza in zelul de a aplica amenzi dupa cum spune sefu, a anula amenzi mai abitir ca judecatorii si a da bir cu fugitii la scandal.
    Ce sa mai vorbim de port ilegal de uniforma asemenator Politiei Romane. Nu sunt in stare sa aiba tinuta lor specifica. Copy-paste pentru a impune respect pe spatele altei institutii.
    Politia locala este inutila. Nu aduc nici un beneficiu sigurantei ordinei publice si cetateanului

    • y Răspunde

      A trecut un an și eu nu văd absolut nici o schimbare. Să mă ajute careva, poate nu văd eu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.