Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Controale la zonele de agrement din judeţ. Amenzi de 8300 de lei

Amenzi în valoare de 8.300 de lei au fost aplicate de inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Aliemntelor Satu Mare în urma unor controale la zonele de agrement din judeţ.

Inspectorii au verificat eligibilitatea materiilor prime, capacitățile de depozitare și prelucrare a alimentelor, existența echipamentelor de protecție, asigurarea aprovizionării cu apă potabilă caldă și rece, asigurarea ventilației naturală sau artificială în unități, existența și folosirea corectă a echipamentelor și substanțelor necesare pentru igienizarea spațiilor a personalului lucrător, verificarea trasabilității produselor, respectarea condițiilor de sănătate și igienă a personalului lucrător care manipulează sau prelucrează alimentele, expunerea spre comercializare a produselor alimentare, servirea corectă și igienică a produselor alimentare, modul de depozitare a produselor alimentare precum și monitorizarea zilnică și respectarea normelor sanitar veterinare privind subprodusele de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman.

Au mai fost verificate și măsurile de protecție împotriva insectelor și rozătoarelor precum și implementarea și eficiența programelor de dezinfecție, dezinsecție, deratizare la nivelul tuturor unităților.

În total au fost verificate 25 de obiective turistice, în zonele ştrand termal Tăşnad, ştrand Carei, ştrand Mihaieni, ştrand Acâş, ţtrandurile din Satu Mare, dar şi zonele de agrement Oteloaia, Apa, Valea Măriei, Huta Certeze, Călineşti Oaş, Livada.

În urma controalelor efectuate, pentru deficientele constatate au fost aplicate un numar 17  sancțiuni  din care 9 avertismente  și  8 amenzi contravenționale în valoare totală de 8300 lei. A fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, o  cantitate de 31,4 kg  produse alimentare,  reprezentând materie primă si preparate culinare.

De asemenea s-a propus suspendarea activității până la remedierea deficiențelor pentru o pensiune agroturistică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.