Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Copii îmbolnăviţi cu rujeolă în spital! 800 de cazuri în acest an la Satu Mare

Peste 800 de persoane din judeţ, majoritatea copii, s-au îmbolnăvit în acest an de rujeolă. Directorul Direcţiei  de Sănătate Publică Satu Mare, Macrina Mihai, a atras atenţia, astăzi, în şedinţa Colegiului Prefectural, că au fost şi cazuri când copiii au luat boala din spital, ei fiind internaţi cu alte boli, dar au luat virusul de la cei cu rujeolă.

Conform statisticii prezentate, în acest an în judeţul Satu Mare au fost înregistrate oficial 802 cazuri de rujeolă, fiind şi un deces. Cele mai multe cazuri au fost în lunile martie, aprilie şi mai, când virozele au fost numeroase.

În majoritatea cazurilor a fost vorba despre copii nevaccinaţi, susţine Macrina Mihai, din cauza lipsei de educaţie şi responsabilitate a părinţilor din comunităţile cu statut economico social precar. În acelaşi timp s-au înregistrat îmbolnăviri şi în cazul unor copii internaţi cu alte boli, dar au luat virusul de la cei cu rujeolă.

Şeful DSP Satu Mare a dat asigurări că în momentul de faţă există 200 de vaccinuri pe stoc, dar şi un peste 1.600 distribuite la medicii de familie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.